LİMON BAR

Limonlu bar genelde kalın dilimli olur. Kalın olmasını istemedim ve yarım ölçü yaptım, geniş kare bir tepside pişirdim, çokta lezzetli ve sunumu hoş oldu. Daha kalın olmasını istiyorsanız tarifi iki ölçü yapın yada bu tarifi kullanarak küçük kare bir tepsi kullanın. Malzemeler: 1- 1/3 bardak un 5 çay kaşığı açık kahverengi şeker veya normal şeker 8 çay kaşığı tuzlanmamış tereyağ, soğuk, 2 parçaya bölünmüş. 110 gr yeterli 4 büyük yumurta 1/2 çorba kaşığı vanilya özü veya iki paket vanilya 1- 1/2 bardak elenmiş pudra şekeri 3/4 bardak taze limon suyu 1 limonun suyu 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Yapılışı: Fırını önceden 176 dereceye ayarlayın. Unu ve açık kahverengi şekeri karıştırın. Tereyağı, un karışımının içine atın ve tereyağı küçük topak şekilde görününceye kadar karışımı yavaş hareketlerle yoğurun. Karışımı, orta büyüklükte bir tepsiye eşit şekilde yayın. Spatula yardımıyla üzerini çizin. Fırının orta bölümüne yerleştirin ve altın rengine dönene dek, yaklaşık 20...