Kayıtlar

Eylül 16, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

vişneli taç pasta

Resim
Pasta tarifi sofra dergisinden. pandispanya tarifinden çok memnun kaldım. güzel kabardı sorun olmadı. ben 25 cm kelepçeli kalıp kullandım. çikolata çanağı için kasenin içine folyo yerlestirdim kasenin seklini aldı içine erimis bitter çikolatayı sürdüm fırca ile dolapta donunca folyoyu alıp çikolata kasesine vişne yerlestirdim pastayı süsledim tarifde bu ayrıntıyı yazmamışlar...


Malzemeler:



pandıspanya için:
4 yumurta
5 çorba kaşığı şeker
1 türk kahve finçanı mısır unu
1 çay bardağı tepeleme un
1 çay kasığı taepeleme kabartama tozu
1 çorba kasığı kakao
1 çorba kasığı erimis ılımıs margarin ben sıvıyağ koydum
1 çorba kasığı ılık su

Yapılışı:

yumurta ile sekeri beyezlayıncaya kadar çırpın. içine elenmis un, mısır unu, kabartmatozu ve kakao yu ekleyin. tahta kasıkla karıstırın yağ ve suyuda ekleyerek yavassça karıstırın yağlanmıs kalıba dökun. önceden ısınmıs 180 derecede pisirin.



krema için:

malzemeler:
iç kreması için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kasığıun
50 gr bitte…

mayalı tarçınlı kek

Resim
tarif portakal ağacından annem çok seviyor bu tarifi sık sık yaparım . tavsiye ederim mutlaka deneyin. üzerine süt kreması dökülüp servis yapılıyor ben dökmeden çektim resmini. servis yaparken süt kremasını kekin üzerine gezdirdim....
severim oyunu
sevgili arkadaşım seçil beni oyuna davet etmiş. tesekkür ederim canım çok mutlu oldum. sevdiğim üç şeyi paylaşmamı istiyor. :))

birincisi
kızım gökşin ve ailemi çok seviyorum

ikincisi
mutfakta zaman geçirmeyi çok seviyorum ve yeni tatlar denemeyi

üçüncüsü
elimden geldiğince yardım etmeyi çok severim paylaşmayı, hoşgörüyü ve sevdiğim ders konularını araştırmayı.. oyuna davet ettiğim arkadaşlarım. nennen mutfakta , bahar çiçeği ve pembelinin mutfağı. herkese sevgiler. hayırlı ramazanlar..

karamelize ters-yüz elmalı tart

Resim
iftar yemegine gelecek misafirler için severek yaptığım ve yediğim leziz tartı yaptım. çok beğendiler. bu tartı yapmak için çelik saplı tefal tava aldım. mutlaka deneyin derim. hayırlı ramazanlar..

malzemeler:

tart hamuru için:

75 gr tereyağı yumuşamış
175 gr un
2 adet yumurta sarısı
1,5 çorma kaşığı tozşeker
bir cimdik tuz
2 çorba kaşığı su

hamur yapılır iyice yoğurulur. üzeri örtülür dolapta yarım saat dinlendirilir.

üzerine:

15-16 adet elma
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı
1 limon

üzerine sos:

kuçuk paket süt kreması

Yapılışı:

hamur yapılır dinlenmeye alınır.
çelik saplı 23-25 cm çapındaki tavaya 125 gr tereyağı eklenir iyice eritilir içine seker konur orta ateste tahta kasıkla karıstırarak karamelize edilir. yanmamasına dikkat edin..
ılıyan karamelizenin içine önceden soyulan ortadan ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılan kararmamaları için limon suyu surulen elmalar dik olarak yan yan dizilir.


orta ateşte elmalar suyunu bırakıp azalana kadar bir kere ters çevrilerek arkalı önlü elmalar karamelize…