Kayıtlar

Mayıs 4, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

yarımküre pasta - muss kremalı

Resim
Kutsal Annelerin Anneler Gününü Kutlarım... bu nefis pastayı yapmak için öncelikle Nüans, Fermo veya pastacılık malzemeleri satış yerinden 22 cm. çapında yarımküre kalıp almanız gerekiyor. tarif ölçü ve yapım aşamalarını biraz değistirdim. tarifi frambuazlı veya başka meyvelerden de yapabilirsiniz. meyveli yaptığım zaman yapım aşamalarının resimlerini yayınlayacağım... Malzemer: pandıspanya tarif burda muss tarifi: 300 gr kuvertur bitter çikolata 2 yumurta 5 yumurta sarısı 60 gr toz şeker 30 ml su 4 adet yaprak jelatın 450 ml krema 30 gr orta ince kıyılmış fındık pasta arsasına tane çikolata üzerine glaze: 140 gr kuvertur bitter çikolata 110 gr krema yapılışı: kremayı kısık ateste ısıtın cikolatayı ekleyin erisin ılıyınca kıvama gelince kullanın. Yapılışı: kakaolu pandispanyayı yarımküre kalıbının ebadında küçültün. 2 pat elde edin.biri diğerinden büyük olsun. muss hazırlamak için: çikolatayı benmari eritin ılısın. yumurtaları 5 dakika çırpın. şeker ve suyu küçük bir çezvede kaynatı

etkinlik ve poğaçalar

Resim
pastane poğaçası peynirli poğaça etkinliklere zaman buldukça katılmaktan zevk alıyorum. #2 POĞAÇA YEEdaca30 ve ben papatya68 arkadaslarımızın hazırladığı etkinliğe iki ayrı poğaça tarifi ile severek katıldım. basarılar dilerim... pastane poğaçası: 250 gr tereyağı 30 gr maya 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 yumurta 1 su bardağı ılık süt veya su aldığı kadar un üzerine yumurta sarısı maya süt ile eritilir. bir kapa un hariç diğer malzemeler eklenir karıstırılır. 1 su bardağı un eklenir maylı sut eklenir karıstırılır. ele hafif yapışan bir hamur yapılır yarım saat mayalanır. tekrar yoğurulur. poğaça sekli verilir. tepsiye dizilir 1 saat mayalanır. yumurta sarısı surulur. önceden ısınmıs 185 derecede pisirilir.. peynirli poğaça: malzemeler: 180 gr tereyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 paket kabartmatozu 1 çay kaşığı karbonat aldığı kadar un Yapılışı: hepsi karıstırılır. yumusak hamur yapılır 15 dakika dinlendirilir. sekil verilir içlerine peynirli maydanoz karıstırılır eklenir.

patlıcan püreli enginar

Resim
patlıcan ve enginar sevenlerin mutlaka yapması gereken bir tarif. iki sebzenin uyumu nefis... Malzemeler: 6 adet ayıklanmıs limonlu su içersinde beklemis enginar 5 adet patlıcan 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 iri soğan 5 diş sarımsak 5 adet yeşil biber 2 su bardağı su tuz Yapılışı: soğan, sarımsak ve yeşil biber incecik doğranır zeytinyağ ile sote edilir. içine un serpilir su eklenir enginarlar dizilir. kızık ateste enginarlar yumusayıncaya kadar pisirilir. suyu azalmıssa az sıcak su eklenir. patlıcanlar közlenir. robotta püre yapılır. 3 çorba kaşığı zeytinyağı , limon suyu ve tuz eklenir tekrar çırpılır. pisen enginarların ortasına eşit eklenir. dereotu vb. ile servis yapılır.. tarif: komili yemek tarifleri kitabından..

hindistan cevizli limonlu kek

Resim
evde en sevilen kek. mis gibi . hindistan cevizi ve limon kokusu nefis mutlaka deneyin... malzemeler: 5 yumurta 1 su bardağı toz şeker - tereyağını çırparken eklenecek yarım su bardağı toz şeker- yumura akını çırparken eklenecek 250 gr tereyağı yarım su bardağından biraz fazla limon kabuğu rendesi 1 su bardağı yoğurt yarım çay bardağı limon suyu yarım su bardağı hindistan cevizi 2 su bardağından biraz fazla un Yapılışı: yumurta akı sarısından ayrılır. aklar yarım su bardağı seker eklenerek çırpılır. kar gibi. kenarda bekletilir. tereyağı ve 1 su bardağı seker çırpılır krema kıvamına getirilir. içine yumurta sarıları eklenir çırpılır. limon kabuğu ve suyu eklenir çırpılır. yoğurt eklenir karıstırılır. un, hindistancevizi, kabartamatozu ve vanilya eklenir karıstırılır çırpılmıs yumurta akı eklenir karıstırılır. yağlanmıs kek kalıbına dökulur duzeltilir. önceden ısınmıs 185 derecede kızarana kadar pisirilir.

karamel soslu Donut

Resim
malzemeler: 6 yumurta sarısı 200 gr süt - 1 su bardağından biraz fazla 30 gr maya 50 gr şeker - 2 çorba kaşığı dolusu 5 gr tuz - 1 çay kaşığından az 110 gr oda ısısında tereyağı 500 gr un Yapılışı: maya süt ile eritilir. un hariç diğer malzemeler karıstırılır. maya ve süt ilave edilir un ile yumusak bir hamur yapılır. 30 dakika dinlendirilir. cevizden iri alınır yuvarlanır. 15 dakika mayalanır. ortaları küçük yuvarlak kalıpla kesilir. bol kızgın yağda kızartılır. istediğiniz sos ile servis yapılır.

çikolatalı vişneli turta

Resim
çikolata ve vişne ile yapılan lezzetleri çok seviyorum. tavsiye ederim . malzemeler: kek için: 150 gr bitter çikolata 5 yumurta 150 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri 2 damla vanılya esansı veya toz vanılya 150 gr un vişne sosu için: 1 su bardağı vişne yarım su bardağı seker yarım çay bardağı su arasına bolca vişne çikolata sosu için: glaze: 180 gr çikolata 100 gr seker 100 gr su Yapılışı: yumurtanın sarısı ve akı ayrılır. akı çırpılır kar haline getirilir. oda ısısındaki tereyağı çırpılır krema kıvamına gelince yumurta sarılarıteker teker eklenir çırpılır. içine benmarı erimis bitter çıkolata ılık halde yavaşça eklenir karıştırılır. yumurta akı eklenir tahta kaşıkla veya plastik spatula ile yavaşça karıstırılır. içine un 2 aşamalı olarak eklenir karıstırılır. yağlanmıs kelepçeli kalıba dökulur. önceden ısınmıs 175 derecede 40 dakika pişirilir. soğumaya bırakılır. vişne sosu için: vişne , seker ve su kaynatılır püre yapılır. kek tek pata ayrılır. ortasına bolca vişne sosu gezdirilir. aras