Kayıtlar

Ocak 5, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ponçik çeşitleri

Resim
fırında pısen, yagda kızartılarak yapılan poncik çeşitleri var daha önce paylaştığım ponçik yağda kızartılıyor ve donut hamuru ile yapılıyor. Bu tarifimiz fırında pişen ponçik
malzemeler:
500 gr un 150 gr tereyağı oda ısısında 2 yumurta 30 gr maya 200 gr toz şeker su
içine marmelat çikolta vb. uzerıne pudra sekerı veya cıkolata sos ganaj
yapılışı:
un harıc tum malzemeler karıstırılır un eklenır su ılavesı ıle ele hafıf yapısan bı hamur yapılır. hamur 15 dakıka tezgahta mayalandırılır. az unlu zemınde 2 cm kalınlıgında merdane ıle uzunca acılır elmalı kurabıye yapargıbı üçgen seklınde uzun ve genıs bı sekılde bıcakla kesılır ıcıne marmelat cıkolata dolgusu bu nutella vb. olabılır rulo sarılır. mayalnması ıcın tepsıye dızılır uzerıne hıcbısey surulmez. ıkı kat olana kadar en az 40 dakıka mayalandırılır onceen ısınmıs 200 derecedekı fırında pısırılır. uzerıne pudra sekerı veya cıkolata sos ıle suslenerek sunulur. kolay gelsın.