Kayıtlar

Temmuz 3, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

vişne soslu limonlu parfe

Resim
tarifi burda

havuçlu kek - 2-

Resim
tarifimi daha önce paylaşmıştım 

pastane poğaçası -2-

Resim
Malzemeler: 500 gr un 300 gr oda ısısında margarin 25 gr yaş maya 30 gr şeker 15 gr tuz 3 yumurta 150 ml su üzerine yumurta sarısı Yapılışı: maya su ile eritilir. un ve mayalı su harıç tüm malzemeler karıştırılır mayalı su eklenir karıştırılır un eklenir çok yumuşak bir hamur yapılır yarım saat mayalanır. yarım limon iriliğinde yuvarlanır içine istediğiniz herhangi bir harç konur şekil verilir tepsiye dizilir. iki misli olana kadar mayalanır yumurta sarısı sürülür önceden ısınmış 200 derecede pişirilir.

sebze garnitürlü ızgara levrek

Resim
malzemeler: 4 adet levrek balığı 3 adet kırmızı tatlı biber 3 adet kabak 3 adet havuç 4 yaprak taze ıspanak 4 yaprak marul 1 adet limon karabiber soya sosu yapılışı: havuç,kabak,kırmızıbiber su buharında biraz pişirilir. üzerine kızdırılmış tereyağı ve 1 çorba kaşığı soya sosu gezdirilir tuz karabiberle harmanlanır. levrek balığı ızgarada pişirilir servis tabağına alınır sebze eşliğinde süslenir ve sunulur.

böğürtlenli, beyaz çikolatalı muss

Resim
Malzemeler: 10 yumurta sarısı akı ayrılmış olacak 3 su bardağı şeker 1 litre sıvı krema 6 yaprak jelatin 300 gr beyaz çikolata benmari erimiş 2 sade pandispanya patı 1 kase böğürtlen, çilek veya frambuaz vb. çilek veya frambuaz sosu Yapılışı: yumurta sarısını şekerin yarısı ile 1,5 su bardağı şeker ile beyazlaşıncaya kadar çırpın. yumurta akını ve kalan şekeri ayrı çırpın katılaşşın  her ikisininde karıştırın kenara alın. ayrı bir kabta kremayı çok katılaşmadan çırpın yoğunlaşşın yumurta karışımları ile karıştırın. benmari erimiş beyaz çikolatayı ekleyin karıştırın. önceden soğuk suda beklemiş yaprak jelatinleri sudan alın bır tavada benmari eritin eklıeyin karıştırın. Çember veya kare bir kalıbın dibine pandispanya patının birini yerleştirin ksarışımın yarısını dökün içine meyve parçaları serpin kalan karışımı dökün derın dondurucuda 10 dakıka donsun alın kalan pandıspanya patıun ı yerlestırın kalan karısımı dokun tekrar derın dondurucuda 3 saat bekletın donan karı