Hamur işlerinden en sevdiğim tarif kruvasan dır. çok lezzetli oluyor ve içine sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz ben tereyağılı yaptım yani sade ama içine marmelat, nutella, kasar vb. sürülebilir... malzemeler: 2,5 su bardağı soğuk su 1 tatlı kasığı tuz 1 çay kasığı şeker 1 çorba kasığı toz maya 75 gr tereyağı oda ısısında beklemis. aldığı kadar un 200 gr tereyağı içine surmek için. üzerine: yumurta sarısı yapılışı: hamur yoğurma kabına suyu , mayayı, tuzu ve sekeri ekleyin karıstırın. un ilavesi ile ele yapısmayan bir hamur yapın. tereyağını ekleyin tekrar yoğurun. uzerini örtün buzdolapta yarım saat dinlendirin. hamuru unlu zeminde kare sekilde 2 cm. eninde açın içine 200 gr tereyağı veya margarini hamuru delmeden surun veya ince ince dilimleyerek yağı hamura yerlestir. hamuru zarf biçiminde katlayın. dolapta 20 dakika bekletin. tekrar alın unlu zeminde 2cm. eninde acın zarf biciminde kapatın dolapta 20 dakika dinlendirin.tekrar alın unlu zemınde acın ...