Kayıtlar

Kasım 25, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

kartopu oynayalım pastası

Resim
malzemeler: pandıspanya herzamankı yaptıgım tarıf burda kreması: 400 gr krema 1 cay bardagı pudra sekerı ıkı damla muz esansı kremay cırpın ıcıne sekerı ekleyın ıyıce yogunlasana kadar cırpın. muz esansı ekleyın karıstırın. kullanın. icine: 2 muz dılımı suslemeye: seker boyaları seker hamuru: 900 gr pudra sekerı ıkı defa elenmıs 1/2 cup su 1 corba kasıgı toz jelatın 1 tatlı kasıgı gılıserın 1/2 cup mısır surubu yarım cay kasıgından cok az tylose ( sertlestırıcı) 1 cay kasıgı margarın Yapılısı: pudra sekerını ıkı - uc kez eleyın suyu kucuk cukur bır tavaya alın ıcıne jelatını ekleyın kaynayan su buharının uzerıne benmarı sekılde erıtın tahta kasıkla karıstırarak. hemen ıcıne gılıserın,mısır surubu,ve yagı ekleyerek gıne benmarı usulu karıstırarak erıtın kaynatmadan alın pudra sekerının ortasına dökun hemen yogurmaya ve toparlamaya baslayın. cok sert bır hamur olacak pudra sekerı az gelebilir onceden elenmıs pudra sekerı yanınızda hazır olsun ekleyın ve yogurun ıyıce. hamuru strec flım ı

Browni muffin

Resim
esra'nın anısına.... canım esram nur içinde yat. tarifleri hazırlarken içim sızladı. iki hafta önce kevgir için benden tarif istemisti. banu persembeye yetistir gönder olurmu dedi. sanki hissetmis gibi. esra seni hiç unutmayacağız.. okadar bereketli olduki esram tarifin... KEVGİR dergisine buyurun.. MALZEMELER: muffin için,3 yumurta1,5 Su Bardağı Toz Şeker1 Sb Süt1 Sb Ayçiçek Yağı3 Tatlı Kaşığı Kakao1 Sb Fındık içi1 Vanilya,1 Kabartma tozu,Alabildiğince Un.Krema için,1 Paket Şanti3/4 Bardak Süt1 Paket Krema SertleştiriciÜstü için,İstenen Renk Gıda BoyasıHindistan Cevizi YAPILIŞI: 1- 3 Yumurta şekerle kar gibi olana kadar çırpılır.2- Süt ve Yağ ilave edilir çırpılır.3- Kakao ve Vanilya İlave edilip çırpılır,4- 1 Sb kadar karışımdan ayrılır.5- 1 sb kadar dövülmüş fındık, alabildiğince un ve kabartma tozu ilave edilir. Çırpılır.(Normal kekten biraz daha yğun kıvam olacak)6- Muffin kalıplarına kağıtlar konup içine tepeleme 1 yk içlerine konur. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25

çikolatalı tart

Resim
tarifi mutlaka deneyin derim nefis oluyor... Malzemeler: tart hamuru için: 120 gr tereyağı veya margarin 70 gr pudra sekeri 1 yumurta 165 gr un. ayarlarsınız. yapılışı: oda ısısına gelmis yağın içine pudra sekerini ekleyin. iyice karıstırın. yumurtayı ekleyin tekrar iyice karıstırın un ilavesi ile ele yapısmayan yumusak bir hamur yapın. bir saat dinlendirin serin yerde üzeri örtülü sekilde.. tart kalıbını yağlayın hamuru az un serpilmis zeminde tart kalıbı buyukluğunde merdane ile açın. tart kalıbına yayın. duzeltin kenarlarını. önceden ısınmıs 185 derecede pisirin. pembe renkte. içinin hazırlanması: malzemeler: 100 gr margarin 100 gr bitter çikolata 3 yumurta 80 gr tozseker 80 gr un Yapılışı: yağı ve çikolatayı bir tavaya alın benmarı usulü eritin su buharında. yumurta ile sekeri mikserle köpurtmeden karıstırın. eremis çikolatayı sicim seklinde yumurta karısımına ekleyin hızlı sekilde karıstırın. un ilave edin. karıstırın. pismis tartın içine dökun

peynirli poğaça

Resim
PORSELEN DEMLİK 5 etkinliğine peynirli poğaça ile katıldım. yeni tatlar blogcu arkadasıma kolaylıklar diliyorum.. malzemeler: 1 paket instant kuru maya 500 gr un 1 yumurta 1 tatlı kasığı seker 1 cay kasığı tuz 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvıyağ 100 gr margarin içine: çökelek veya peynir maydanoz karısımı üzerine: yumurta susam vb. yapılışı: yumurta, yumusak margarin, tuz , seker karıstırılır. maya eklenir karıstırılır. su, süt ve sıvıyağ eklenir. un ilavesi ile yumusak ama ele yapısmayan hamur yapılır. yarım saat mayalanır. yumurta iriliğinde alınır. elle açılır iç konur kapatılır. tepsiye dizilir. yumurta sarısı surulur. yarım saat yine mayalanır. önceden ısınmıs 185 derecede pisirilir.

dereotlu poğaça

Resim
dereotu sevenler için güzel bir tarif. lezzetli oldu. tavsiye ederim.. Malzemeler: 175 gr margarin 1 su bardağı yoğurt 1 cay kasığı tuz 2 çorba kasığı dereotu incecık kıyılmıs 2 çorba kasığı krem peynir ( marka farketmez) 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı su yarım paket kabartmatozu aldığı kadar un Üzerine: 2 bağ incecık kıyılmıs dereotu Yapılışı: oda ısısında olan margarini yoğurma kabına alalım. içine yoğur,2 çorba kasığı incecik kıyılmıs dereotu,tuz,yumurta,krem peynir,sıvıyağ,su ve kabartamatozunu ekleyelim iyice karıstıralım.un ilavesi ile yumusak bir hamur yapalım 15 dakika dinlendirelim. ceviz iriliğinde alalım yuvarlayalım. önceden yıkanmıs suyu süzülmüs ve incecık doğranmıs iki bağ dereotunun içine atalım yuvarladığımız poğacaları. dereotuna iyice hertarafını bulayalım ve tekrar elimizle yuvarlayıp yağlanmıs tepsimize dizelim. önceden ısınmıs 185 derecede 35-40 dakika pisirelim..Afiyet olsun..