Kayıtlar

Ocak 13, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

binbirçeşni- aşure pastası

Resim
malzemeler: aşure için: 2 su bardağı aşurelik buğdayı, yarım su bardagı kurufasulye ve nohutu bırgece oncesınden ıslıyorum. ertesı gun hepsını ayrı yumusayana kadar bısırıyorum. bugdayın ıcıne fasulye ve nohutu suzerek ılave edıyorum yarım cay bardagı pırıncı eklıyorum. suyu az ıse bıraz kaynar su eklıyorum. kaynatıyorum. 2 su bardagı seker eklıyorum seker mıktarını arttırabılırsınız. kaynatıyorum. kıvama gelınce 2 çorba kaşığı kadar portakal kabugu ve kayısı kucuk dogranmıs olacak. kus uzumu, yarım cay kasıgı tarcın, 4 adet karanfıl, ve fındığı, badem cevız eklıyorum karıstırıyorum bıraz kaynasın altını kapatıyorum. pandıspanya ıcın tarıf burda sakızlı muhallebi için: 50 gr margarin 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı pirinçunu 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşğı toz damla sakızı 750 ml süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya biraz tarcın suslemeye : 1 paket tart jölesı fındık,badem, kayısı , uzum. vb.. tarçın yapılışı: un, pirinçunu, niş

mayalı karnıyarık böreği

Resim
çok lezzetli bir börek oldu. peynirli harç vb. ekleyebilirsiniz. oldukça bereketli yarım ölçu yaparsanız 3 beze yapın.... hamur için: 21 gr. yaş maya 1 su bardağı yoğurt 1su bardağı sıvıyağ 3 su bardağı su 1 yumurtanın akı 1 çorba kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz aldığıkadar un aralarına sürmek için: yarım paket margarin 2 çorba kasğı tereyağı yarım su bardağı sıvıyağ iç harcı: 250 gr kıyma 2 adet soğan 1 adet patlıcan 1 adet kabak 2 adet sivri biber 1 adet domates ben eklemedim. tuz karabiber. Yapılışı: mayayı 3 su bardağı ılık su ile eritin. diğer malzemeleri ekleyin kulak memesi yumusaklığında hamur yapın 30 dakika mayalayın. içini hazırlayın. kıymayı hafif kavurun soğan ekleyin yağ ekleyin biraz pisirin. patlıcan kabak ve biberi kuçuk doğrayın karıstırın. baharatları ekleyin karıstırı. soğuyunca böreğe ekleyin. mayalanan hamur 5 adet beze yapın 10 dakika dinlendirin. her bezeyi unlu zeminde yufka kalınlığında acın. margarin, sıvıyağ ve tereyağını eritin ılıkken 3 çorba kasığı ham

ahududulu bisküvi ve yunanistan kurabiyesi

Resim
haftasonu yaptığım iki ayrı kurabiye.. ahududu hindistan cevizli bisküvi: malzemeler: 60 gr tereyağı ben 100 gr kullandım 1 yumurta aldığı kadar un yarım su bardağı seker ben pudra sekeri kullandım. üzerine: tart jölesi hindistancevizi ve evde hazırladığım ahududu jölesi: 1 su bardağı donmus ahududuyu ve 1 su bardağı sekeri yarım cay bardağı su ekleyerek kaynattım kıvama gelince 1 tatlı kasığı toz jöle ekledim bir iki tasım kaynattım soğuyunca pisen biskuvileri süsledim. yapılışı: oda ısısındaki tereyağını seker ekleyerek mikserle krema kıvamına gelene kadar çırptım yumurta ekledim çırptım. un ilavesi ile ele yapısmayan bir hamur yaptım. dinlenince az un serpilmis zeminde yarım cm. merdane ile açtım kalıplarla kestim fırın tepsisine dizdim önceden ısınmıs 175 derecede pembe renkte pisirdim. soğuyan kurabiyelerin kenarlarına hazır aldığım tart jöleyi tarife göre hazırladım orta uzun kısmı bos bırakarak kenarlara jöleden çok az surdum ve hindistan cevizine batırdım ortasına hazırladığım