Kayıtlar

Temmuz 27, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

coco tartölet

Resim
Çikolatalı krema ve taze hindistan cevizinin buluşmasını tahmin ediyorsunuzdur. tavsiye ederim. üç hafta yokum ailemle yarım kalan tatil için Antalyaya gideceğiz tekrar göruşmek üzere sevgiler.. Malzemeler: tart için: 100 gr tereyağı oda ısısında 1 türk fincanı toz şeker 2 çorba kaşığı dolusu kakao 1 tutam tuz 3 çorba kaşığı soğuk su 1,5 su bardağı un siz ayarlayın İçine: çikolatalı pastacı kreması : 1 kilo süt 250 gr şeker 5 yumurta 100 gr un 75 gr nişasta 100 gr tereyağı vanılya yapılışı: 5 yumurta , şeker, nişasta ve un sutun çok az süt ile karıstırılır eretilir.1 litre süt kaynatılır. içine karısım hızlı bir sekilde dökülür karıstırılarak pisirilir. mermere veya düz temiz bir tepsiye yayılır. ılıklasınca kaba alınır yağ ilave edilir çırpılır.içine 300 gr erimis ılık bitter ilave edilir tekrar çırpılır. not: yarım ölçü yapın derim. kolay olsun diyorsanız çikolatalı creme ole içine çikolata rendesi arzu ederseniz üzerine taze rendelenmiş hindistan cevizi Yapılışı: yağ ve şeker elle

usta cheesecake

Resim
cheesecake lezzetlerinden en beğendiğim tarif bu oldu. mutlaka deneyin derim harika bir kıvamı var. pişirirken yanına ısıya dayanıklı su dolu bir kap yerleştirip öyle pişirin çatlamasını önlüyor. istanbul kara fırın pasta mutfağında cheesecake yaparken pasta ustaları bazı müşterilerin çatlayan cheesecake tercih ettiklerini söylediler. zevk meselesi çatlak istiyorsanız su dolu kab yerlestirmeden pisirin. :) Malzemeler: 600 gr labne peynir 50 gr krema 50 gr nişasta 1 paket vanilya 3 yumurta ayrıca 50 gr ( 2 veya3 yumurta akı) 1 su bardağı şeker 1 limon kabuğu rendesi altına ben kum kırıntısına bezer şu tarifi yaptım kelepçeli kalıba yerleştirdim fırında biraz pişirdim soğuyunca cheesecake hazırladım döktüm üzerine tekrar fırında pişirdim. ama klasık ve kolay olan şu tarifi deneyin derim. Yapılışı: krema, lapne, nişasta, limon kabuğu ve yarım su bardağı şeker mikserle 5 dakika orta hızda çırpılır.vanilya ve 2 yumurta ara ara eklenerek çırpılır yedirilir.yumurta akı kalan yarım su bardağı

vişneli soslu kurabiye

Resim
vişneyi çikolata ve kakao ile deneyince çok lezzetli oluyor. kurabiyede yemesi ayrı bir keyif .. Malzemeler: 110 gr tereyağı yarım su bardağı şeker 1 yumurta 1 paket vanılya ve kabartmatozu yarım su bardağı nişasta 2,5 çorba kaşığı kakao aldığı kadar un üzerine vişne yarım su bardağı sekerli visne suyu veya hazır visne suyuda olabilir. Yapılışı: yağ ve seker iyice karıstırılır. yumurta eklenir yedirilir. kakao nisasta eklenir tekrar karıstırılır. un vanılya ve kabantmatozu ilavesi ile ele yapısmayan ama yumusak hamur yapılır biraz dinlendirilir. ceviz iriliğinde yuvarlanır tepsiye dizilir. ortaları parmanızla bastırılır çukurlastırılır ve çekirdeği çıkarılmıs visneler ortalarına yerlestirilir. önceden ısınmıs 180 derecede pisirilir. pişen kurabiyelerin üzerine tek tek 1 tatlı kaşığı kadar vişne suyu gezdirilir. servis yapılır.