Kayıtlar

Ağustos 29, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

creme brulee- krem brüle

Resim
krema, süt ve yumurta ile yapılan benmari usulu pişirilen ve üzeri esmer şekerle karamelize edilen  nefis bir fransız ve ingiliz ortak tatlısı denebilir :) yaparsanız pürmüz almanız şart esmer şekeri karemelize edemessiniz.                                                Malzemeler: 500 gr krema                              500 ml süt 125 gr şeker 5 yumurta sarısı 3 bütün yumurta 1 paket vanilya arzu edilirse 1 çay kaşığı kadar kanyak Yapılışı:  süt,krema,şeker, yumurta ve yumurta sarısı karıştırılır iyice köpürtülmeden. ocakta karıştırılarak 60 santigrat derecede çok sıcak olmayacak ısıtılır. sıvı halde crem brule kalıplarına veya 2 cm yükseklikteki ince kalıplara pay edilir yüksek kenarlı tepsiye dizilir tepsiye su eklenir önceden ısınmış 185 derecedeki fırında 20 dakika yanı krem bruleler sertleştiği zamana kadar pişirilir. oda ısısına gelince dolapta dinlendirilir üzerine 1 tatlı kağı kadar esmer şeker eklenir pürmüz yardımı ile karemelize edilir servis yapılır

peynir tatlısı

Resim
yapımı kolay nefis bir tatlıdır peynir tatlılarını sevenler için. Malzemeler: 500 gr az yağlı beyaz peynir - krem kıvamında olan peynirlerden olmasın ! 250  gr margarin oda ısısında 500 gr un 1 paket kabartma tozu 2 yumurta şerbet: 500 gr şeker 500 ml su 1tatlı kaşığı limon suyu hepsini karıştırın kaynatın kıvamı gelince soğumaya bırakın Yapılışı: peynir, yağ, un, kabartma tozu krema kıvamına gelene kadar karıştırılır içine yumurta eklenir tekrar karıştırılır. krema torbasına doldurulur. profiterol gibi tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkılır. önceden ısınmış 180 derecedeki fırında pişirilir. fırından çıkınca ılımış şerbet üzerine gezdirilir. dinlenmeye bırakılır.

Rote Grütze

Resim
meyve suyu ile yapılan nefis bir tatlı. Malzemeler: 1 litre vişne suyu. veya üzüm suyu vb. -  hazır vişne suyuda kullanabilirsiniz 250 gr şeker 60 gr mısır nişastası 1 çay kaşığı  tarçın vişne,frambuaz,çilek ve karaorman meyvesi üzerine : vanilyalı dondurma veya vanilyalı puding Yapılışı: vişne suyu ve şeker bir tencereye alınır karıştırılır ocağa alınır. ayrı bir kasede nişasta yarım su bardağı su ile eritilir. kaynayan vişne suyuna karıştırılarak ilave edilir. tarçın eklenir karıştırılır ocaktan alınır. sunulacak kase veya bardakların içine birer çorba kaşığı kadar meyveler pay edilir, üzerlerine vişneli karışım dökülür soğumaya bırakılır dolapta dinlendirilir süslenerek servis yapılır.

krem karamel

Resim
krem karameli çok severim sık sık yapıyorum sizlerle paylaşmak istedim. malzemeler: 1 litre süt 250 gr şeker 9 yumurta vanilya karamel için: 400 gr şeker Yapılışı: karamel kalıpları hazırlanır kenarları yüksek bir tepsiye dizilir. karamel hazırlanır :  şeker kuru temiz bir tavaya alınır ocakta karamel rengine gelene kadar karıştırılarak eritilir, fazla yakmadan alınır. sıcak ve akışkanken birer tatlı kaşığı kadar karamel kalıplarının dibine dökülür. yumurtalar bir kaba kırılır çırpılır fazla köpürtülmeden. süt ve şeker ayrı bir tencerede karıştırılır, orta ateşte kaynatmadan ısıtılır çok sıcak olmayacak kaynama noktasına gelmesin.  vanilya eklenir karıştırılır. sıcak sütün içine sicim gibi yumurta karışımı eklenir ama bu sırada tel çırpıcı ile hızlıca karıştırılır, yumurtalar pişmesin. işlem bitince sıvı karışım krem karamel kalıplarına dökülerek pay edilir. tepsiye su eklenir benmari usulu cheesecake yapar gibi fırında 155 derecede 20- 25 dakika pişirilir.çok fazl