creme brulee- krem brüle
krema, süt ve yumurta ile yapılan benmari usulu pişirilen ve üzeri esmer şekerle karamelize edilen nefis bir fransız ve ingiliz ortak tatlısı denebilir :) yaparsanız pürmüz almanız şart esmer şekeri karemelize edemessiniz. Malzemeler: 500 gr krema 500 ml süt 125 gr şeker 5 yumurta sarısı 3 bütün yumurta 1 paket vanilya arzu edilirse 1 çay kaşığı kadar kanyak Yapılışı: süt,krema,şeker, yumurta ve yumurta sarısı karıştırılır iyice köpürtülmeden. ocakta karıştırılarak 60 santigrat derecede çok sıcak olmayacak ısıtılır. sıvı halde crem brule kalıplarına veya 2 cm yükseklikteki ince kalıplara pay edilir yüksek kenarlı tepsiye dizilir tepsiye su eklenir önceden ısınmış 185 derecedeki fırı...