Kayıtlar

Eylül 21, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

böğürtlenli ikizler

Resim
Merhaba öncelikle herkesin Kadir gecesi mübarek olsun. Allah güzel dualarınızı kabul etsin. Böğürtlenli kurabiyelerin tarifi ''Çikolatalı büyülü lezzetler'' kitabından. çok nefis ağızda dağılan bir lezzet... Malzemeler: 230 gr un 20 gr bıtter kakao 50 gr kavrulmus toz fındık 75 gr seker 180 gr tereyağı 2 yumurta sarısı üzerine: 200 gr bitter benmarı erımıs arasına : böğürtlen marmelatı Yapılışı: Unun ortasına bütün malzemeleri ekleyin hamuru yapın folyoya sarın dolapta 20 dakıka dınlendırın. az unlu zemınde merdane ıle ınce acın. eşit sayıda yuvarlak kalıpla kesin. kurabiyelerin yarısının ortalarını küçük kalıpla delin. diğer kurabiyeler bütün kalsın. önceden ısınmış 180 derecede 10 dakıka pişirin. soğusun benmari eritilmiş çikolatayı ortası delik olan kurabiyelerin üzerine sürün. bütün kurabiyelerin üzerine marmelat sürün. cıkolata kaplı kurbıyeleri üzerıne kapatın. boş olan ortalarına böğürtlen yerleştirin. sevıs yapın.

patlıcan kebabı

Resim
Patlıcanlar taze ve çekirdeksiz olunca kebab yapayım dedim. Patlıcan kebabı birçok yörede yapılıyor. Benim vereceğim tarif siirt yöresine ait... Malzemeler: 6 adet patlıcan 500 gr kıyma 2 kırmızı biber 2 soğan 6 diş sarımsak 2 kaşık tereyağı 2 domates tuz, karabiber , pulbiber sarımsaklı yoğurt Yapılışı: biber ,sogan ve sarımsak küçük küpler halinde doğranır. kıyma,tuz, karabiber ve pul biber eklenir yoğurulur. patlıcanlar yıkanır. verev şekilde yanlamasına kesilir ama koparılmaz. içlerine kıymalı iç doldurulur eşit şekilde. fırın tepsisine yerleştirilir. üzeri folyo ile kaplanır. önceden ısınmış 230 derecede kendi suyu ve buharı ile pişirilir. domatesler küp küp doğranır. tereyağ ile sote edilir sos hazırlanır. sarımsaklı yoğurt servis tabağına döşenir pişen kebab yerleştirilir. domatesli sos ile servis yapılır...

Yoğurtlu ekmek

Resim
Ekmek makinasında ekmeği sık yapıyordum ara verdim. Aslında dışarıdan aldığımız ekmeklerde katkı maddeleri var. ölçüleri doğru orantıda ekleyen firmalar çok az. Ekmekleri kendimiz yapsak daha iyi . Bu yoğurtlu ekmek tarifi sevgili Yetur un... Malzemeler: 1 cup su 2 tablespoon yoğurt 2 tablespoon sıvıyağ 4 cup un 1 teaspoon maya 1 teaspoon tuz 1 teaspoon şeker Yapılışı: malzemeler sırasıyla ekmek haznesine ekleyin. normal ekmek programında pişirin...

vişneli turta

Resim
Malzemeler: içi için: 1 kg vişne 1 su bardağı şeker hamuru: 3 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri 1 yumurta sarısı 1 paket margarin 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 100 g çiğ badem Yapılışı: vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.şekerleyip 1 gece bekletin.ertesi gün vişnelerin suyunu süzün bir kenara alın.badem haricini yoğurun.hamuru dolapta bekletin.tart kalıbınızı yağlayın.hamuru 2 ye bölün.kalıba yayın 1.parçayı.hafifçe un serpin.süzdüğünüz vişneleri koyun.öteki parçayı naylon arasında açın.ve vişnelerin üstüne örtün.kenarlarını sıkıştırın.vişneler pişerken suyu çıkmasın kenarlardan.çiğ bademleri hamurun üstüne batırın.ilk 20 dk üstünü folyolayıp kapatın.öyle pişirin sonra açın.175C de pişirin. soğuyunca pudra şeker eleyin. sosu:ayırdığınız vişne suyuna 1 bardak hazır vişne suyu ekleyin.1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı şekerle bir taşım kaynatın.dilimlediğiniz turtayı bu sosla servis edin.

Osmanlı' dan sakızlı pilav

Resim
Damla sakızını birçok tatlı vb. ekliyoruz ama pilavda tadı ve kokusu nefis oldu. Osmalı aşçıları bu işi iyi biliyorlarmış. Pilavı acı biber sosla sundum. tarif defterinden aldığım bu lezzeti mutlaka deneyin derim.. Malzemeler: 1 kg. kuzu kuşbaşı et. ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri bişirin. 400 gr. pirinç 100 gr. tereyağı 2 parça damla sakızı. dövülmüş toz halinde yarım çay kaşığı tarçın ben 1 tatlı kaşığı ekledim 1 kg. soğan Yapılışı: Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın.bir tülbentte suyunu sıkın..elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın..eti yıkayıp süzün..pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün..etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun..üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın..en üstünü yine pirinçle kaplayın..tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin..demlendirip servis edin..afiyet olsun.. not: ben soğan suyuna kaynar s

GÜHER ÇORBASI

Resim
Rahmetli ananemin adı Güher ve bu lezzetli nefis çorbayıda ondan öğrendim. Nur içinde yatsın. Çorba iç anadolu bölgesinde sık yapılan bir tarif. Malzemeler: 2 patates yarım su bardağı ince bulgur 1 büyük soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 5 su bardağı su veya et suyu tuz ve arzu edilirse kırmızıbiber ve karabiber Yapılışı: patateslerin kabukları soyulduktan sonra çok küçük küpler halinde doğranır. tencereye su konur. Doğranmış patatesler ilave edilir. Patstesler pişmesine yakın bulgur ilave edilir. Bulgurda pişince altı kısılır. Ayrı kapta yağlar eritilir çok ince doğranmış soğan pembe renkte kavrulur içine biberler ilave edilir. Sonra çorbaya dökülür. bir taşım kaynatılır. çorbanın suyu az gelirse sıcak su ilave edilir..

soslu kırmızı biberli patlıcanlı salata

Resim
Kırmızı biberi etli dolmalarda, salatalarda ve salça yaparken çok kullanıyoruz. Közlenmiş olarak soslu şekile kış için hazırlamak artık adet oldu. Kızarmış patlıcanlı, közlenmiş kırmızı biber salatası sarımsaklı, yoğurtlu ve mayonezli sosu ile nefis... Malzemeler: 5 kilo kırmızıbiber 3 baş sarımsak 300 ml sirke 300 ml sıvıyağ 1 tatlı kaşığı şeker 2 çorba kaşığı tuz Yapışışı: Közlenmiş kırmızı biberler soyulur içleri temizlenir. sarımsak soyulur yarısı ezilir. Biberler kavanoza doldurulur aralrına sarımsak serpilir. sirke ,tuz, şeker ve sıvı yağ karıştırılır ezilmiş sarımsakta eklenir. Biberlerin üzerine dökülür. bol maydanoz doğanır. ağızı kapatılır dolapta bekletilerek tüketilir. Patlıcanlı biberli salata için: 3 patlıcan közlenmiş kırmızı biber. ben fırında közledim sos için: 1 kase süzme yoğurt, mayonez ve ezilmiş 2 diş sarımsak Yapılışı: Patlıcanlar soyulur yıkanır kurulanır. küp küp doğranır. kızgın yağda kızartılır. közlenmiş biberlerin içleri temizlenir. kızarmış patlıcan ile d

limon soslu haşhaşlı kek

Resim
Haşhaş ekmeklere ve çöreklere çok yakışıyor. Kek yaparken kalıba susam, haşhaş ve fındık tozu serperim. haşhaşlı keki büyük kek kalıplarında yapabilirsiniz ben muffin kalıplarında yaptım.. Malzemeler: 185 gr un 7 gr nişasta 8 gr kabartmatozu 150 gr seker 125 gr tereyağı 125 gr yumurta 3 yumurta yeterli 30 ml sıvı krema 30 ml sıvıyağ yarım limon suyu 1 limon rendesi 25 gr haşhaş 1 tutam tuz Yapılışı: Tereyağı,tuz ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. kremayı ilave edin karıştırın. yumurta,sıvıyağ,limon suyu ve rendesini ilave edin karıştırın. haşhaş,un,kabartmatozunu ekelyin karıştırın. yağlanmış unlanmış kek kalıbına veya muffin kalıplarına eşit paylaşırın. önceden ısınmış 185 erecede pişirin. Limon sosu: 1 çay bardağı limon suyu 2 limon rendesi yarım su bardağı şeker yarım su bardağı su 1 çorba kaşığı mısır nişastası Yapılışı: tüm malzemeyi karıştırın orta ateşte karıştırarak pişirin. ılıkken kekin üzerine gezdirin..