ROKOKO

merengli bol çikolatalı Malzemeler: Pandispanya tarifi burda Kreması: 5 adet yumurta akı 6 adet yumurta sarısı 150 gr toz şeker 150 gr bitter çikolata 150 gr beyaz çikolata 300 ml krema 15 gr toz jelatin 1/2 çay bardağı su Mereng için: 2 yumurta akı 1 su bardağı tozşeker Üzerine: 200 ml krema 2 çorba kaşığı şeker meyve Yapılışı: Bitter ve beyaz çikolatayı benmari usulü ayrı ayrı eritin. Mereng için yumurta akını 3-4 dakika çırpın şekeri ekleyin 8- 10 dakika daha çırpın koyulaştırın. Merengi sıkma torbasına alın kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt ile kaplayın üzerine düzgünce rolo sıkın. Isıtılmış fırında 100 derecede kuruyana kadar pişirin soğusun alın kalıptan merengi kenarda bekletin. Kremanın yapılışı: Yumurta sarılarını şekerin yarısı ile koyulaşana kadar mikserle çırpın. Başka kapta yumurtanın aklarını çırpın 2- 3 dakika kabartın. Kalan şekerin yarısını ekleyin yavaş yavaş çırpın yumurta sarılarını çırpılm...