Kayıtlar

Ekim 21, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Krokanlı Pasta

Resim
nasıl lezzetli oldu anlatamam denemenizi öneririm. favori pastalarım arasına girdi bile. :)) malzemeler: pandıspanya için: 6 yumurta 6 çorba kasığı toz seker 3 çorba kasığı mısır nişastası 5 çorba kasığı un 1 tatlı kasığı limon suyu 1 çay kasığı kabartma tozu 1,5 çorba kasığı kakao yapılışı: yumurta sarılarını akını ayırın. aklarını 3 çorba kasığı seker ile kar beyazı olana kadır çırpın. baska bir kapta yumurta sarılarını 3 çorba kasığı toz sekerle 3 dakika iyice çırpın biraz yoğunlassın ve beyaza yakın renk alsın.yumurta sarısını akın ıçıne tahta kasıkla karıstırarak ekleyin biraz karıstırın. unu ikiye ayırın eleyerek ekleyin tahta kasıkla yavaşça karıstırın. dibi yağlanmıs kelepçeli 26 cm. kalıba dökun.165 derecede pisirin. çok güzel kabardı. krokan için: hazırda alabılırsınız ama ben evde yaptım. 1 su bardağı seker, 1 su bardağı fındık ve 1 tatlı kasığı yağı teflon tavaya aldım kısık ateste tahta kasık yardımı ile karemelize ettim. yağlanmıs tepsiye yaydım soğuyunca kırdım pastaya

zeytinyağlı kereviz

Resim
bir haftadır karafırın da pasta bölümünde çalısıyorum. eve çok yorgun geliyorum ama kendi mesleğimi yaptığım için mutluyum. benim için cennet gibi biryer :) siteye fazla tarif ekleyemiyorum bu beni uzuyor ama en kısa zamanda yeni tariflerimi sizlerle paylasacağım.. malzemeler: 4 adet kereviz 1 iri soğan 1 adet iri havuç kereviz sapları yarım limon suyu tuz karabiber yarım çay bardağı zeytinyağı yarım çay kasığı seker Yapılışı: kerevizler soyulur yıkanır. ortası oyulur ama çok değil. bir parmak kalınlığında halka seklinde dilimlenir. soğanlar soyulur halka seklinde doğranır tencereye dizilir. uzerine kerevizler dizilir soyulmus havuç halka seklinde dilimlenir kerevizlerin ortasına eklenir. kereviz sapları yıkanır doğranır uzerine serilir. seker ve tuz serpilir. uzerine yağ gezdirilir. yarım limon suyu gezdirilir. bir çay bardağı su gezdirilir kısık ateste pisirilir.