Kayıtlar

Aralık 30, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

kuru çilekli kek

Resim
kurutulmuş çilek taze çilekden daha lezzet verdi . çilek sevenler için güzel bir tarif tavsiye ederim...

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr oda ısısında yumusamıs margarin
yarım su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı kurutulmus çilek ( aktarlara var. mısır çarşısından aldım)
1 paket kabartama tozu
1 paket vanilya
varsa 3 damla çilek esansı
1 çay kasığının ucu ile kırmızı gıda boyası
süslemeye: kırmızı pasta simi ve çikolatalı pasta susu

Yapılışı:

yağ ve sekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. içine tek tek yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. yoğurdu ekleyin kırmızı gıda boyası ve çilek esansı ekleyin çırpın. un,nişasta,kabartmatozu ve vanılyayı eleyerek
ekleyin ve tahta kasıkla karıstırın kurutulmus çilekleri kuçuk kuçuk doğrayın ekleyin karıstırın yağlanmıs çikolata pasta süsü serpilmis kalıba yayın yoğun kıvamlı olacak kasıkla duzeltin. önceden ısınmıs 185 derecede pisirin. soğuyunca uzerine kırmızı pasta simi serpin. servis yapı…

portakallı mereng ve tart

Resim
daha önce limonlu mereng yapmıstım tarifi burda. aynı tarifi yaptım yalnız limon yerine portakal ekledim. ıkı ölcu yaptım birine küçük tart kalıplarını kullandım. diğerini kelepçeli kalıpta yaptım. mutlaka denemelisiniz nefis oluyor.
Malzemeler:
hamur için:
3 su bardağı un
2 yumurta
150 gr margarin
yarım su bardağı tozşeker


Muhallebi için:
4 su bardağı sut
4 adet yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardagı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi.

mereng için:
4 yumurta akı
2 cay bardagı tozseker
yarım cay kasıgı tuz
mereng yapımı:
yumurta akı , seker ve tuz temız kuru cırpma kabına alınır. mıkserle sertlesene kadar cırpılır ve kullanılır..
Yapılışı:
hamurun hazırlanısı:
malzemeler karıstırılır un ılave edılır yogurulur. 10 dakıka dınlendırılır. kelepcelı kalıpta yapacaksanız amur kelepcelı kalıba elle bastırılarak yayılır onceden ısınmıs 180 derecede pısırılır. sogumaya bırakılır.
(kucuk tart kalıplarında yapacaksanız kalıplar once yaglanır sonra hamurdan yumurta irı…

aynı hamurdan milföy pasta ve kruvasan

Resim
kruasan hamurundan hem milföy pasta hemde kruasan yaptım çok lezzetli oluyor tavsiye ederim...

kruasan tarifi burda.

milföy pasta tarifi:

kremanın tarifi:

2 çorba kasığı un
2 çorba kasığı nişasta
1 muz
2,5 su bardağı süt
5 çorba kasığı seker
2 paket vanilya
1 limon rendesi
1 çorba kasğı margarin

Yapılışı:

un, nişasta ve seker sutle ezilir. karıstırılarak pisirilir. yağ , vanılya, ezilmis muz ve limon rendesi eklenir mikserle çırpılır. hamurun islemleri bittikten sonra eni 15 cm. boyuda 45 cm. kesilir fırın tepsisine yerlestirilir üzerlerine yumurta sarısı surulur. sıcak fırında pisirilir. aralarına krema surulur. en ustüne pudrasekeri serpilir..

çikolatalı pasta

Resim
yeni yıl için hazırlığım pasta :) bu geceden yaptım dolapta kendileri dinleniyor. yarın çok kalabalık olacağız artık yetmezse annemin yaptığı kabak tatlısını yeriz. oda harika oluyor.
yarın yapacağım çok iş var mutfaktan çıkacağımı sanmıyorum :) yeni yıla yeni işimle giriyorum ayrıntıları sizlerle paylaşacağım. :) bana şans dileyin...

2008 yılı herkese barış , dostluk ve mutluluk getirsin ülkemiz için hayırlı bir yıl olsun dileğimle....

Malzemeler:

kakaolu pandispanya:

6 yumurta
6 çorba kasığı toz seker
3 çorba kasığı mısır nişastası
5 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kasığı limon suyu
1 çay kasığı kabartma tozu

Yapılışı:

yumurta sarılarını akını ayırın. aklarını 3 çorba kasığı seker ile kar beyazı olana kadır çırpın. baska bir kapta yumurta sarılarını 3 çorba kasığı toz sekerle 3 dakika iyice çırpın biraz yoğunlassın ve beyaza yakın renk alsın.yumurta sarısını akın ıçıne tahta kasıkla karıstırarak ekleyin biraz karıstırın.kabartmatozunu, kakaou, unu ve nısastayı karıstırın ikiye ayırı…