Kayıtlar

Kasım 21, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

çikolatalı parfe

Resim
Malzemeler: 500 ml süt kreması 70 gr şeker 4 yumurta sarısı 4 bütün yumurta 2oo gr şeker 4 adet yaprak jelatin 300 gr benmari erimiş bitter çikolata Yapılışı: krema ve şeker çırpılır yoğun bir kıvama getirilir. 4 bütün yumurta sarısı, 4 bütün yumurta ve şeker kaynayan suyun üzerinde benmari şekilde mikserle koyulaşana ve şeker eriyene kadar çırpılır jelatin soğuk su dolu bir kaba alınır yumuşaması beklenir. yumuşamış jelatinlar büyük bir cezveya alınır benmari usulu eritilir. krema yumurta karışımı ve jelatin karıştırılır en son erimiş çikolata eklenir tekrar karıştırılır. istediğiniz kablara doldurulur veya kalıpşara erin dondurucuda bir gece bekletilir servis yaparken çikolata sos ile süslenir.