karamel soslu narlı armut tatlısı

Malzemeler: 8 adet orta sertlikte armut 500 gr şeker nar taneleri Karamel sos: 300 gr şeker 500 gr krema Yapılışı: armutlar soyulur. armut bütün haliyle kalacak ortasındaki çekirdek yuvası oyacakla alınır parçalanmadan. derin tepsiye armutlar dizilir üzerine şeker ve bir su bardağı kadar su eklenir tepsinin üzeri folyo ile kaplanır. önceden ısıtılmış 300 derecedeki fırında pişirilir yalnız armutlar parçalanmadan pişmeli çok yumuşak değil ama sertte olmamalı. arada bakıp kontrol ediniz. pişen armutların içersine narla doldurun servis tabağına alın karamel sosu üzerlerinden gezdirin. karamel sos yapımı : şeker tencerede yakılır karamel rengi alınca krema eklenir karıştırılır ocağın altı hemen kapatılır soğuyunca kullanılır. ayrıca bu sosla cheesecake ve pancake tatlılarında sunabilirsiniz.