Kayıtlar

Temmuz 20, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

katmerli börekcikler

Resim
kahvaltı için yaptığım çıtır çıtır börekcikler yapımı kolay ve uzun süre çıtır kalıyor. herkese iyi hafta sonları.. malzemeler: 5 yufka 175 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı zeytinyağı içine: peynir maydanoz karısımı. vb. üzerine yumurta sarısı ve susam vb. Yapılışı: yufka tezgaha serilir. üzerine eritilmis soğumus yağ fırça ile esit hertarafına sürülür. diğer yufkalar üst üste serilir aralarına yağ sürülür. en üstede sürülür paylastırılır. biraz bekletilir. sonra 4 kesilir. 4 kesilen her yufka yine 4 kesilir 16 parça yufka olur. kenarlarına peynir yayılır. rulo gibi sarılır verev kesilir. tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir. önceden ısınmış 200 derecede pişirilir.

kayık kabak

Resim
patlıcanla yaptığımız karnıyarık tarifini kabakla yapın derim çok lezzetli oluyor... malzemeler: 6 kabak 250 gr kıyma 1 iri soğan 2 domates 2 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz sarımsak karabiber tuz kırmızıbiber 1 çorba kaşığı salça Yapılışı: kabaklar kayık gibi oyulur. yıkanır kağıt havluya tek tek sarılır suyu gitsin diye 1 saat bekletilir. kıyma kavrulur. içine 2 çorba kaşığı yağ eklenir soğan incecik doğranır biraz pisirilir. domatesin kabukları soyulur incecik doğranır baharatlar atılır karıstırılır. kabaklar az yağ ile altları ve kenarları hafif kızartılır. borcama dizilir. ortalarına soyulmus sarımsak taneleri butun halde konur. 2veya 3 tane yeterli. iç paylastırılır. cok az salcalı su yapılır dökulur. önceden ısınmıs kızgın fırında pisirilir.

kırçan turşusu,acı biber sos ve gül reçeli

Resim
gül reçeli kırçan turşusu acı biber sos kış hazırlıkları için yaptığım acı biber sos ve karadenizde yetişen kırçan otundan yaptığım turşu. acı biber sosu bu sefer acı tatlı karışık biberle yaptım et yemeklerinin yanında çok lezzetli oluyor. sosuna ekmeği batırıp yemek ayrı bir lezzet tavsiye ederim. acı biber sosun tarifi: 1 kilo küçük acı biber 4 kilo domates 1 litre elma sirkesi 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker 1 su bardağı turşu tuzu veya normal tuz. azaltabilirsiniz. Yapılışı: büyük bir tencereye domatesleri rendeleyin, sapları kesilmiş biberleri, ayıklanmış sarımsağı ve sirkeyi koyun ocakta 4- 5 dakika hafif kaynatın altını kapatın şeker ve tuzunu ilave edin karıştırın kavanozlara doldurun. kavanozların kapaklarını kaynatın kapaklar kaynarken sudan alın doldurulmuş kavanozlararın ağazını kapatın güneş görmeyen serin yerde tabirce renkleri dönene kadar bekletin. açıldıktan sonra dolapta muhafaza edin. Kırçan turşusu: kırçan otu karadenizde yetişen diken uçlu bir sebzedir. tazesi

FIRILDAK VİŞNE

Resim
chaplin cafe burcu arkadaşımızın düzenlediği 'kirazlı vişneli tarifler' etkinliğine bende 'fırıldak vişne' tatlısı ile katılıyorum kendisine kolaylıklar dilerim.. malzemeler: hazır milföy kareleri ( tekrar 4 kesin) pastacı kreması veya vanilyalı creme ole kayısı marmelatı vişne yumurta sarısı yapılışı: milföy 4 kareye ayrılır. kenarlarından kesilir. ortasına hazırladığınız kremadan 1 çay kaşığı kadar konur . fırıldak şekli verilir üzeri vişne ile süslenir. kenarlarına yumurta sarısı sürülür. isterseniz kesmeden poğaça gibi kapatılır. önceden ısınmış 180 derecedeki fırında pişirilir. çıkan fırıldaklara kayısı marmelatı sürülür servis yapılır.

donauwelle (tuna dalgaları)

Resim
yosunbuka arkadasımda gördüğüm tarifi denemek istedim kendiside şu blogdan aldığı tarifle yapmış bende tarifi biraz değiştirerek uyguladım. herkes çok beğendi ama ben yiyemedim diyetteyim :) malzemeler: 250 gr tereyağı veya margarin oda ısısında 1 su bardağı şeker 4 yumurta yarım limon suyu 1 + 1/2 su bardağı un 1 paket vanılya ve kabartamatozu 2 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı bitter kakao 1 su bardağı vişne yapılışı: yağ ile şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. içine tek tek yumurtalar eklenir çırpılır. yoğurt eklenir karıstırılır. un, kabartmatozu ve vanılya eklenir karıstırılır limon suyu ilave edilir karıstırılır. hamur yarısı 30-35 cm kare kalıba dökulur. (ben çember kalıp kullandım.) diğer karısımın içine kakao eklenir karıstırılır. beyaz kekin uzerine dikkatlıce yayılır hertarafına vişne konur hafifçe bastırılır. önceden ısınmış 180 derecede pisirilir. krema: pastacı kreması ile yaptım soğuyunca 200 ml süt kremasını 2 çorba kaşığı şekerle çırptım karıstı

hindistan cevizli şeftalili kum tart

Resim
yapması kolay ve lezzetli. Tart hamurunda 1/2 su bardağı hindistan cevizi var onun yerine badem unu , fındık un veya ceviz unu ekleyebilirsiniz. çok lezzetli oluyor... Malzemeler: hamur için: 250 gr tereyağı oda ısısında 1 yumurta yarım su bardağı pudraşekeri 1/2 su bardağı hindistan cevizi yarım çay bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya ve kabartmatozu aldığı kadar un malzemeleri karstırın yoğurun. ele yapışmayan hamur yapın. dolapta 1 saat bekletin. şeftali için: 6 orta boy şeftali. başka meyvelerdende olur. yarım su bardağı şeker. şekerini fazla isterseniz arttırabilirsiniz. 1,5 çorba kaşığı mısır nişastası yapılışı: şeftaliyi soyun rendeleyin şeker ekleyerek orta ateste pisirin. nişasta ekleyin karıstırın. suyunu çekince altını kapatın soğusun. hamurdan biraz ayırın. geri kalan hamuru merdane ile unlu zeminde açın. 35-40 orta boy tepsiye hamuru yayın. tart kalıbındada yapabilirsiniz. üzerine şeftali püresini yayın. ayırdığınız hamuru rendeleyin hamurun üzerine yayın. önceden ısınmıs 190

cevizli mahlepli çubuklar

Resim
tatilde yeğenlerime yaptığım nefis çubuklar. tavsiye ederim. Malzemeler: 300 gr tereyağı oda ısısında margarinde olur. 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker, tuz mahlep 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz 3 yumurta sarısı aldığı kadar un Yapılışı: malzemeleri karıstırın un ilavesi ile ele yapışmayan hamur yapın. 10 dakika dinlendirin. sekil verin uzerine ayrıca yumurta sarısı sürün. önceden ısınmıs 200 derecede pisirin.

böğürtlen reçeli ve cheesecake

Resim
cheesecake tarifi burada. yazdığınız güzel yorumlar için çok tesekkür ederim..