Malzemeler: 1 adet ekmek kadayıfı 3 kilo şeker karamel için: 500 gr şeker yarım limon suyu süslemek için: kaymak Yapılışı: Ekmek kadayıfı geniş yüksek kenarlı bir tepsiye alınır üzerine 600 ml 90 santigrat derecede sıcak su dökülür. suyunu çekmesi beklenir bu sırada 2,5 kilo şeker 2 litre su ile bir tencereye alınır karıştırılır kaynatılarak şerbet yapılır. altı kısılır bu sırada karamel için 500 gr şeker limon suyu orta bir tencereye alınır altı yakılarak şeker eritilir karıştırılır karamel kıvamına ve rengine gelene kadar kaynatılır. karamel hazırlanan şerbete eklenir karıştırılarak tekrar kaynatılır. ekmek kadayıfı tepsisi ile beraber ocağa alınır. orta ateşte karamelli şerbet bolca eklenerek çevrile çevrile pişirilir. sık sık şerbet eklenir üzerine gezdirilerek üst kısımlarıda pişirilir ve ekmek kadayıfı üç misli büyüyene kadar bu işlem yapılır. bir gün dinlenen ekmek kadayıfı kaymakla servis yapılır.