Fransız mutfağına ait olan bu tarifi daha önce yapıp paylaşmıştım hatırlarsınız. sunumu ve lezzeti süper bir pasta. pandispanya patını inceltebilirsiniz ben kalın kullandım.
daha önce yaptığım muzlu lorlu jöleli pastayı vişneli yaptım. tarifi burda çiğ köfte tarifi yemek zevki Melda arkadasıma ait çok lezzetli ve yapımı kolay bir tarif oldu tavsiye ederim... nefis gizli bahçe böreği. ben peynirli yaptım. sevgili Yosunbuka arkadaşıma ait kendisi basarılı bir tıp öğrencisi ve anne. tarif için tesekkur ederim canım.. bu lezzetli tarif portakal ağacından annane kurabiyesi . tavsiye ederim..
Hanım göbeği tatlısı, tek kelimeyle nefis lezzetli bir osmanlı tatlısı. aynı hamurdan vezir parmağı ve dilber dudağı sekli verilerek yapılabilir. tatlı profiterol hamuruna benzer. bereketli ramazanlar.. Malzemeler: 125 gr margarin 1,5 su bardağı su 2 su bardağı un ayrıca 3 yumurta Şerbet: 3 su bardağı seker 2,5 su bardağı su 1 tatlı kasığı limon suyu yapılışı: su şeker karıstırılır kaynatılır kaynayan serbetin altı bıraz kısılır kıvama gelene kadar kaynatılır. limon suyu eklenir karıstırılır. kenara alınır soğuması beklenir. kızartmak için: 400 ml sıvı yağ Yapılışı: tencereye su ve yağ eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar beklenir. kaynamaya yakın un ilave edilir tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıstırılarak pisirilir. soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir. biraz dinlendirilir. el hafif sıvı yağ ile yağlanır. cevizden biraz büyük parçalar koparılır yuvarlanır ortası parmakla delinir simit sekli verilir. tezgaha dizilir. teflon vb. geniş bir tavaya sıvı y...
yapımı kolay ve çok lezzetli tavsiye ederim.. Malzemeler: kek ıcın: 3 yumurta 9 çorba kaşıgı pudra sekerı 7 corba kasıgı un 1 paket vanılya 1/2 cay bardagı sıvıyag. boyu 40 cm. eni 26 cm. dikdörtgen tepsi yaglı kagıt kekın yapılısı: yumurta ve sekeri mıkserle kopurunceye kadar cırpılır.yag eklenır tekrar cırpılır. un ve vanılya eklenır mıkserle karıstırılır. yağlı kağıt serilmıs yayılır ve önceden ısınmıs 185 dercede 15 dakıka pısırılır. fırından cıktıktan sonra 10,8.6,4 ve 2 cm'lik şeritler halinde kesilir.sogumaya bırakılır. krema ıcın: 1 paket toz krem santıyı 1,5 cay bardagı sut ıle iyice çırpın. ıcıne 3 corba kasıgı kakaoyu yarım corba kasıgı erımıs ılımıs teryagını ekleyın mıkserle karıstırın. oncede hazırladıgınız 85 gr. bıtter cıkolatayı 1 corba kasıgı su ıle tavada erıtın ılıkken kremaya ekleyın. karıstırın. pastanın en genıs kek altta kalacak sekşilde aralarına krema sürerek üstüste dizin. kenarlarını krema ile kaplayın ve üzerini kakao eleyin . 2 saat buzdolabında dınl...
Yorumlar