Kayıtlar

Ocak 6, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

merengli frambuazlı rulo pasta

Resim
Yapması çok kolay ve nefis unsuz bir pasta. Farklı meyvelerde kullanabilirsiniz. üzerine ben toz badem ekledim. file badem de guzel olur, başka bir unsuz farklı bır tarif ise benim önceden yaptıgım kestaneli pasta... Malzemeler: 6 yumurta akı 1 su bardagı pudra sekerı 2 paket vanilya 400 ml krema krema ıcın yarım su bardagı seker 2 su bardagı frambuaz Yapılışı: yumurta akını temız kuru çırpma kabına alın 5 dakıka katılasana kadar cırpın sekerı ekleyın tekrar 5 dakıka daha cırpın. vanılyayı ekleyın tahta kasıkla karıstırın. yaglı kagıt serılmıs tepsıye tahta kasıkla yayın onceden ısınmıs 175 derecede uzerı pembelesene kadar pısırın. ayrı bır tepsıye yaglı kagıdı serın fırından cıkan merengın uzerıne kapatın ve ters duz edın. merengı 5 dakıka sogumaya bırakın. ayrı bır cırpma kabında sıvı kremaları cırpın ıcıne seker ve krema serlestıcısını ekleyın yogunlasınca merengın uzerıne yayın ve frambuazları ekleyın yaglı kagıt ıle ıkı taraftan kapatın bırlestırın rulo gıb

sobelendimm

cincinsfikirli arkadaşım ve deniz sefası arkadaşım beni sobelemişler. :) her iki blog arkdaşıma teşekkür ederim.. ve zor sorulara geçelim... 1. Blogda yazmaya ilk defa nasıl başladım? aslında hiç aklımda yoktu birden karar verdim sonrada neden daha önceleri bir blog açmadım diye üzüldüm. şimdi çok mutluyum blog sayesınde paylasımda bulunuyorum ve yeni arkadaşlar edınıyorum.. 2. Blog yazılarımın konusu belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa içimden geldiği gibi mi yazıyorum? yaptıgım tarıflerı özenle secmeye gayret edıyorum. uzun uzadıya yazı yazmak içimden geldigi gibi dil dökerek yazmayı beceremıyorum. :( ama yazan arkadaşlarada imreniyorum. bu konuda basarılı degılım :) 3. Blogda yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor muyum? gece geç saatlare kadar blogta hazırlık yapıyorum. uykumdan feragat edıyorum :) 4. Blogda yazmak benim için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı? asla degıl. zaten yapı geregı ke

muzlu limonlu portakallı kek

Resim
portakal limon ve muz birleşince kekin tadı ve kokusu harika oldu. dilerseniz üzerine muzlu puding sürebilirsiniz.... Malzemeler: 5 yumurta 1,5 su bardağı pudra şekeri 250 gr oda ısısında margarın yarım su bardagı portakal suyu yarım cay bardagı lımon suyu 2 limon rendesi 1 portakal rendesi 2 adet muz 1paket vanılya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı: margarın ve seker mıkserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. ıcıne tek tek yumurtalar ekleyın cırpmaya devam edın. lımon suyu ve portakal suyu ve kabuklarını ekleyın karıstırın un kabartma tozu ve vanılyayı ekleyın karıstırı. yaglanmıs 35 cm. düz kek kalıbına karısımın yarısını boşaltın ortasına muz dılımlerı yerlestırın hertarafına. dıger kalan kek karısımını yayın ve duzeltın onceden ısınmış 185 derecede pişirin. soğuyunca üzerıne pudra sekerı serpın..

ev pasta ve sobe

Resim
kalbegidenyol arkadaşım beni sobelemiş :) bende kendisine ev pasta hediye ediyorum :) tesekkur ederim arkadasım... tarif burda. olsam olsam ne olurdum? yemek olsam... mantı olurdum mantıya bayılıyorum :) müzik aleti olsam... saz olurdum. dünyanın en güzel müzik aletlerinden.. aylardan.... sonbahar olmak isterdim ekim. en sevdiğim mevsim yağmuru çok seviyorum. ayakkabı olsam... babamın bana ilkokula başladığımda aldığı kırmızı ayakkabı olmak isterdim. kıyafet olsam... 1950 yıllarındaki bayanların giydiği kıyafet olmak isterdim bayılıyorum o yıllara ve kıyafet modellerine... bende eğer kabul ederse bengisu-abihayat. arkadaşımı sobeliyorum.....

büzgülü börecik

Resim
tadımlık güzel bir tarif. hamuru büyükçede acabilirsiniz veya böyle küçük börekcik sekiller yapabilirsiniz... Malzemeler: 1 çay bardağı su 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı erimiş tereyağı veya margarin 1 yumurta 2 çay kasığı karbonat 1 çay kasığı tuz aldığı kadar un içine: 200 gr yağsız kıyma 1 adet soğan 2 patates 1/4 çay bardağı sıvı yağ tuz, karabiber Yapılışı: hamur malzemelerini karıstırın un ilavesi ile yumusak ele yapısmayan bir hamur yapın 15 dakika dinlendirin. böreğin içini hazırlayın. soğanları incecik doğrayın sıvı yağ ile hafif kavurun. kıyma ve tavla zarı iriliğinde doğradığınız patatesleri ekleyin biraz pisirin. tuz ve karabiberi ekleyin karıstırı. hamuru merdane ile yarım cm. kalınlığından biraz ince açın su bardağı ile kesin ortalarına içten pay edin hamurun kenarlarına küçük pililer yaparak harcın uzerinde büzdürerek yapıştırın. kuçuk yuvarlak kalıpla hamurdan kesin ve uzerlerini kapatın yağlanmıs tepsiye dizin. yumurta sarıs surun önceden ısın

parmak bisküvi

Resim
nefis lezzetli oluyor. tavsiye ederim.. Malzeme: 3/4 su bardağı mısır unu 1/3 su bardağı pirinç unu 2/3 su bardağı un 1/3 su bardağı pudra şekeri 250 gr. tereyağı yumuşak üzerine pudra şekeri serpilecek Yapılışı: bütün unları ve pudra şekerini kaba eleyin tereyağını küp küp doğrayın hamura ekleyin yağ yumuşak olmalı parmak uclarında yoğurun ekmek kırıntısı gibi olmalı hamur yumuşak hamur olana dek yoğurun sakın korkmayın 6 kez denedim mutlaka toparlanıyor. hamuru folya üzerinde açın folyanın boyu eni 18.27cm olmalı üzerinde merdaneylen açın ben son üç kez yapısımda az un serpilmis zeminde acıyorum ve biraz dağılsada elimle ve merdane ile duzeltiyorum. hamurun üzerinde çatalla fazla delmeden sık aralıklarla iz bırakın 2 veya 3 cm aralıklarla şeritler halinde bıçakla kesin boyu 7cm olmalı veya kuçuk boyda olabilir. dikkatlice bıcak yardımı ile alın yalı kağıt serilmiş tepsiye 3cm aralıklarla dizin yaklaşık 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin üzerine pudra şekeri serpin . tarif so

ceviz tatlısı ve kazandibi

Resim
Ataköy şark sofrasında tatdığımız ve ailecek bayıldığımız ceviz tatlısını tanıtmak istedim. tatlıyı yapılışı bayağı zahmetli ve uzunmuş. tarifi ise şöyle anlattılar; Hatay'dan gelen ham yeşil olgunlaşmamış cevizler birçok kez kaynatılıp işlemden geçtikten sonra şerbete atılır ve kıvama gelince servis yapılır dediler. Şark sofrası tel: 0212 661 34 24 KAZANDİBİ TATLISI annem ve babam kazan dibi tatlısını çok seviyorlar bende arada yapıyorum. verdiğim ölçülerle 30 cm. tepsi uygun oluyor ama ben 50 cm tepside yaptım biraz ince oldu tadı nefis. .. Malzemeler: 1 litre süt 3 çorba kaşığı patates nişastası 3,4 çorba kaşığı pirinç unu 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı damla sakızı tozu 6 çorba kasığı pudra sekeri 1 tatlı kaşığı tarçın Yapılışı: süt şeker kaynatılır. nişasta ve pirinç unu 1 su bardağı su ile inceltilir . şekerli süte katılarak karıstırılır ve pisirilir damla sakızı ve vanılya atılır. karıstırılır. soğuyana kadar çırpılır. 30 cm tepsiye pudra sekeri serpil

bannerim :)

Resim
sevgili Bengi Gençer benim için hazırlamış olduğu banner benı çok mutlu etti. o guzel yüreğiyle yeteneğini birleştiren nadir sanatçılardan. teşekkür ederim Bengicim....