ALTIN KEK

çok değişik ve lezzetli bir kek. safranınız yoksa eklemeyebilirsiniz. Malzeme: 1,5 su bar. un 1 su bardağı mısır unu yarım paket kabartma tozu ve vanılya yarım çay kaşığı toz safran yarım su bar kuru üzüm yarım su bar meyve şekerlemesi ve kurutulmus hındıstancevızı 125 gr margarin 1 su bar toz şeker 4 yumurta 1 çay bardağı galeta unu Yapılışı: yumurta sarılarını akları ayırın yumuşamış margarini çırpın krema kıvamına gelsın. yumurta sarıları ve şekeri ekleyin iyice çırpın akları kar gıbı olana kadar cırpın karışıma ekleyin tahta kasıkla iyice yedirin. un, mısır unu kabartma tozu vanilya safranı ayrı kapta karıştırın. kuru üzümü şekerlemeleri undan bıraz alarak karıstırın. karışıma ilave edin karıştırın. yağlanmış galeta unu serpilmiş kalıba dökun önceden ısınmış 180 derecede pişirin 40 dakika