Kayıtlar

Aralık 9, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

patatesli peynirli kol böreği

Resim
yufka bulamadığım zamanlarda yaptığım bir tarif. çok lezzetli oluyor.. Malzemeler: 1 çorba kasığı sıvıyağ 1 su bardağı süt 2 yumurta birinin sarısı üzerine sumek için.. aldığı kadar un yarım çay kasığı tuz uzerine surmek için 200 gr erimis ılık margarın iç malzemeleri: 4 haslanmıs patates 1 kase lor peyniri vb. tuz,karabiber vb. haslanmıs patates ezilir pure yapılır peynir tuz ve karabiberle karıstırılır. Yapılışı: un harıc diğer malzemeler karıstırılır un ilavesi ile orta sertlikte hamur yapılır. 20 dakika dinlendirilir. 5 beze yapılır. her beze tabak buyukluğunde acılır erimis yağ surulur. mektup seklinde kapatılır uzerleri yağlınır. dolapta 1 saat bekletilir. herbiri ayrı ayrı az sıvı yağ surulmus tezgahta 40 cm. acılır merdane ile. bir ucuna boydan boya iç konur rulo sarılır. yağlanmıs tepsiye dizilir. diğer bezelerde aynı sekilde yapılır. uzerlerine yumurta sarısı cörek otu serpilir. önceden ısınmıs 200 derecede pisirilir..

zeytinyağlı pırasa pilavı ve etkinlik

Resim
YE#29 zeytinyağlılar etkinliğini sıcak paylaşımlar Aysel arkadaşımız düzenliyor. bende severek katıldım. kendisine kolaylıklar diliyorum. güzel etkinlik olacak.... zeytinyağlı pırasa pilavı Tarif karadeniz yöresine ait Malzemeler: 1 kilo pırasa 1 küçük soğan (eklemeyebilrsiniz. ) 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kasığı tozseker isteğe göre karabiber, pulbiber vb. Yapılışı: pırasalar küçük kup kup doğranır. pilav tenceresine zeytinyağ eklenir soğan incecik kıyılır yağda biraz cevrilir. pırasa eklenir. tuz ve seker eklenir pırasa kendi suyu ile pisirilir. pisen pırasanın ortası acılır önceden ıslanmıs suzulmus pirinc pırasanın ortasına eklenir uzeri pırasa ile kapanır. kısık ateste su eklemeden pırasanın suyu ile pisirilir. demlenir servis yapılır. nefis oluyor tavsiye ederim. arzu ederseniz limon sıkarakta servis yapabilrsiniz..

profiterollü pasta

Resim
malzemeler: pandispanya tarifim burda.. profiterol için: 125 gr margarin 1 su bardağı yarı su yarı süt 5 yumurta 12 çorba kasığı un 1 fiske tuz yapılışı: tencereye yağ su ve sut eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar bekletilir yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kasıkla helva yapar gibi 10 dakika kısık ateste karıstırılarak pisirilir. soğuyunca yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur. krema torbasına doldurulur. yağlanmıs fırın tepsisine aralıklı istenilen buyuklukte sıkılır. istediğiniz sekildede sıkabilirsiniz. önceden ısınmıs 175 derecede pembe renkte pisirilir... soğuyunca içlerine krema torbası ile beyaz krema sıkılır... beyaz kreması: 2 çorba kasığı nisasta 2 çorba kasığı un 5 çorba kasığı seker 1 yumurta 3 su bardağı süt 1 paket vanılya veya 2 damla vanilya esansı Yapılışı: vanılya harıç butun malzemeler azar azar sut ilavesi ile ezilir. karıstırılır. tortu kalmayacak kadar. sonra ocakta karıstırılarak pisirilir. soğuyunca öncede

kestaneli çikolatalı rulo pasta

Resim
Kestane ve çikolata sevenler için nefis bir tarif... Malzemeler: pandıspanya için: 3 yumurta 3 çorba kasığı tozşeker 5 çorba kasığı dolusu un 2 çorba kasığı sut yarım paket kabartma tozu yarım paket vanılya kreması için: 2 su bardağı süt ayrıca 1 çay bardağı sut 4 adet yumurta sarısı 2 çay bardağı tozşeker ( kestane eklemeyecekseniz 3 çay bardağı ekleyin) 2 çorba kasığı un 2 çorba kasığı nişasta 3 çorba kasığı kakao 4 çorba kasığı kestane puresi 1 paket bitter çıkolata ( tarifte yok ben ekledim ) suslemesine: 1 çay kasığı toz pasta simi fındık vb. Yapılışı: yumurtayı sekerle 6 dakika beyazlayana kadar çırpın. sütü ilave edin un ve kabartama tozunu vanılyayı eleyerek ekleyin tahta kasıkla karıstırın. fırın tepsisine yağlı kağıt serin karısımı dökun spatula ile duzeltin önceden ısınmıs 200 derecede 10- 15 dakika pisirin. pembe renkte olacak. fırından çıkarın 5 dakika soğutun sonra ben kağıdıyla birlikte rulo sardım çok sıkı değil. beklettim . 2 su bardağı sutu tencereye alın kaynamaya bı

çikolatalı coco kurabiye

Resim
Chef's mutfak sanatları dergisinde gördüğümde çok beğendiğim ve bayramda güzel bir ikram olabileceğini düsunduğüm koko kurabiyeyi denedim gerçekten nefis oldu. tavsiye ederim.. Malzemeler: 200 gr hindistancevizi 100 gr tozşeker 60 gr toz fındık 20 gr nişasta 2 yumurta 20 gr damla çıkolata üzerine gezdirmek için: 100 gr bitter çikolata Yapılışı: hindistan çevizi, toz şeker, toz fındık, nişasta, damla çikolata ve yumurtaları bir kapta karıstırarak hamur haline getirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurdan küçük bir dondurma kasığı ile veya elinizle yuvarlayarak araları 3 cm. arayla sıralayın. önceden ısınmıs 160 derecede 15 dakika pisirin. soğuyunca buharda benmari erimis bitter çikolatayla susleyin veya hertarafına sürün. servis yapın.

kuru vişneli kek

Resim
kurutulmus visneyle yapılan güzel bir kek tavsiye ederim.... Malzemeler: 2 adet yumurta 125 ml. krema 1 su bardağı kuru visne cekirdeklerinden ayrılmıs 200 gr margarin 1,5 su bardağı pudraşekeri 1 tatlı kasığı limon rendesi 2 su bardağı un 1 paket kabartmatozu Yapılışı: yağ, şeker, limon kabuğu ve tuz mikserle krema kıvamına gelene kadar karıstırılır. yumurta, krema eklenir çırpılır. kuru visne ve kabartmatozu karısmlı un ilave edilir iyice karıstırılır. yağlınmıs kek kalıbına yayılır duzeltilir. önceden ısınmıs 175 derecede pisirilir. arzu ederseniz uzerine krema gezdirebilirsiniz... tarif defteri açıldı. :))