Pages

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

profiterollü pasta

14 Aralık 2007 Cuma





  • malzemeler:

    pandispanya tarifim burda..

    profiterol için:

    125 gr margarin
    1 su bardağı yarı su yarı süt
    5 yumurta
    12 çorba kasığı un
    1 fiske tuz

    yapılışı:

    tencereye yağ su ve sut eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar bekletilir yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kasıkla helva yapar gibi 10 dakika kısık ateste karıstırılarak pisirilir.
    soğuyunca yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur. krema torbasına doldurulur. yağlanmıs fırın tepsisine aralıklı istenilen buyuklukte sıkılır. istediğiniz sekildede sıkabilirsiniz.
    önceden ısınmıs 175 derecede pembe renkte pisirilir... soğuyunca içlerine krema torbası ile beyaz krema sıkılır...

    beyaz kreması:

    2 çorba kasığı nisasta
    2 çorba kasığı un
    5 çorba kasığı seker
    1 yumurta
    3 su bardağı süt
    1 paket vanılya veya 2 damla vanilya esansı

    Yapılışı:

    vanılya harıç butun malzemeler azar azar sut ilavesi ile ezilir. karıstırılır. tortu kalmayacak kadar. sonra ocakta karıstırılarak pisirilir. soğuyunca önceden çırpılmıs kremsanti karısımı ve vanılya eklenir. mikserle çırpılır. kullanılır..

    ayrıca:

    1 paket kremsantı
    yarım su bardağından biraz fazla süt

    çikolata salçası:

    2,5 çorba kasğı kakao
    1 çorba kasığı nisasta
    1 çorba kasığı un
    4 çorba kasığı seker
    2 su bardağı sut
    1 paket bitter çıkolata
    1 çay kasığı sıvı yağ

    yapılışı:

    yağ ve çikolata harıç butun malzemeler az sut ilavesi ile karstırılır. ocakta karıstırılarık pisirilir içine çıkolata ve yağ eklenir karıstırılarak eritilir. ılıyınca kullanılır..

    pastanın yapımı:

    profiterollerin içine beyaz kerema sıkılır. pandıspanya 3 pata ayrılır. her katına bolca beyaz krema surulur. kivi dilimleri dizilir. veya cıkolata parcası istediğiniz meyvede olabilir..
    pastanın hertarafı kremayla kaplanır fındık tozu ile kenarlar kapatılır.
    uzerine doldurulmus profiterol cıkolata sosuna batırılarak dizilir suslenir. dolapta 1 gun bekletilir. servis yapılır..

24 yorum:

sarımutfak dedi ki...

tam benlik olmuş bu pasta ellerine sağlık canım
sevgilerimle iyi haftasonları

zerrin - misss dedi ki...

Valla ben hiiiç pasta yapıyorum dememeliyim :)

Sizinkilerin yanında

canım banu nefis olmuş.

ELlerine sağlık


sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com

Pasta Cafe dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
Sevgiler...

ebrulitatlar dedi ki...

Banu'cum tek kelime ile nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler, iyi haftasonları..

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle agiz sulandirici ve muthis bir goruntu
ellerine saglik canim
afyietle yeyin
sevgiler

www.yenitadlar.blogcu.com

hirsiz-polis dedi ki...

profiterol hastasi olarak bu tarife yorum yapmadan gecemem, keske olsa da bir dilim yeseydim simdi, goruntu super, eline saglik

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Hem pasta hem profiterol harika bir pasta bu.Harikasınız ben bu kadarını hayatta beceremem herhalde.Elleriniz kollarınız dert görmesin...

Tijen dedi ki...

Bizim eve de bir pasta yapan lazım. Kimse yapmıyor ki. Profiterol denilince aklıma bir kaç adres geliyor elbet...

nil-nennenmutfakta dedi ki...

slm canım Profiterolede pastayada bayılırım.İkisi bir arada daha ne olsun dimi :)) .Ellerine sağlık canım Hayırlı Cumalar...

Yaren dedi ki...

Ne kadar güzel ve farkli bir tarif Banucum mmm nefis,ellerine saglik bu güzel gösterisli pasta icin canim.Iyi hafta sonu diliyorum.

SevgiSeli40 dedi ki...

merhaba öncelikle ziyaretiniz icin tesekkürler sayfaniz cok güzel hele pastanin görüntüsü istah acici elinize saglik iyi aksamlar

Feyhan Sönmez dedi ki...

Banu'cum ellerine sağlık, ben de denemek istiyorum profiterollü pasta, ne zamandır sıra gelmedi canım. Özellikle Pelit'in egpası tarzında bir şey yapmak istiyorum. Pasta içinde profiterol ve muz muhteşem gidiyor. Sevgiler canım..

Selin dedi ki...

Canım yaa, valla harika olmuş bu pasta. İki lezzet bir arada. Mmmmmm!!! Ben onu nasıl yerim biliyor musunnnn. Ama sadece ince bir dilimcik. Kilolara dikkaaaaat :))) Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...

BaL dedi ki...

Banu ellerine sağlık... Profiterol çikolatanın en güzel hallerinden biri sanırım :)

Bu arada biraz aşağıdaki bir tarif hakkında bir sorum olacak; yorumları okuyamadım özür dilerim peşinen :)

Kuru vişnenin çekirdeksizini mi buldun? Yoksa kendin mi ayıkladın çekirdekleri? Çekirdeksiz buldunsa nerden? Ayıkladınsa nasıl? :))))

City Farm da dahil olmak üzere baktığım hiç bir yerd eçekirdeksiz kuru vişne bulamadıııım :((((

kalbegidenyol dedi ki...

canıım banum nasılsın uzun zamandır sana ugrayamıyodum..
kiviyle aramda çözemediğim bi sorun var :)sevemedik birbirimizi. ama senin pastanın tadına bakmak isterdim..bu sayede kiviyle arayı düzeltirdik :))

sevgiler canım

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel olmus ellerine saglik.

M.AKIN dedi ki...

ellerine sağlık canım ne güzel olmuş yaa

Kevser dedi ki...

Banu'cum, sen bu iste gercekten ustasin canim ya, harika bir pasta bu. Pastanedekiler gibi ayni, ne güzel de süslemissin, ellerine saglik diyorum arkadasim.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum canim.

http://hunerlieller.net dedi ki...

merhabalar.elinize saglık..iki pasta bir arada süper...görüntü harika...böyle görünen bir pastanın tadıda çok nefis olmalı...size afiyet olsun...sevgiler..

banu gökşin dedi ki...

sarı mutfak,
canım benim tesekkur ederim. keske ikram edebilsem. öptum. sevgiler..

zerrin,
canım tesekkur ederim. herzamanki gibi cok incesin. öptum sevgiler..

pasta cafe,
teskkur ederim beğenmenize sevindim. sevgiler..

ebruli tatlar,
tesekkur ederim canım iyi hafta sonları. sevgiler..

yeni tadlar ,
tesekkur ederim bitanem. sevgiler...

hırsız polus,
canım armadasım benim nasılsın. tesekkur ederim. profiterolu mutlaka dene 15 yıl önce hocam vermiste harika tutar ve turbo fırında alltan ikinci rafta pisir.sevgiler hollandaya..

gönlunce lezzetler,
canım çok incesin tesekkur ederim ama cok kolay pastanın uzerine dizdim okadar. öptum sevgiler..

tijen,
canım benim cok incesin tijencim sen en guzelini yaparsın. öptum sevgiler..

nil,
canım benim tesekkur ederim. öptum sevgiler..

yaren,
canım benim tesekkur ederim. sevgiler. iyi hafta sonları..

seviseli,
tesekkur ederim sevgiler. iyi hafta sonları..

feyhan sönmez,
tesekkur ederim canım. evet bende cok severim. sevgiler..

banu gökşin dedi ki...

selin,
canım benim tesekkur ederim.keske bende dikkat etsem iğice siskolastım :(
sevgiler canım iyi hafta sonları..

bal,
tesekkur ederim bitanem.

canım kuru visneyi mısır carsısından aldım ve cekirdekliydi bende bulamadım cekerdeksizini. ama 5 dakika suda ısladım çekerdeklerini cıkardıım biraz zorlandım ama guzel oldu.
arastırsak belki vardır cekirdeksiz visne kurusu.
canım benim öptum sevgiler..

banu gökşin dedi ki...

kalbegiden yol,
canım benim tesekkur ederim.
bende kivi yiyemem aslında bu pastanın profiterolunu yedim sadece. kivi bende besin zehirlenmesi yapıyor:) resmen hastanelik oluyorum ama ailem cok seviyor. komik ama öyle :)
sevgiler canım..

mutfakistan,
tesekkur ederim canım benim. sevgiler..

m. akın,
tesekkur ederim canım sevgilerimle..

kevser,
canım benim cok incesin tesekkur ederim. usta deyince insallah subatta sınavlarım var milli eğitimden pasta ve ascılık ustalık belgesi alıcam ozaman tam usta olacağım:) insallah kazanırım...
sevgilermle..

banu gökşin dedi ki...

hunerli eller,
tesekkur ederim canım geçekten nefis oldu. ben pnofiterolu yedim. pastayı pitirdiler:). sevgilerimle..

senemcabuk dedi ki...

Ellerinize sağlık bayılıyorum profiterole sevgililer gününde bende yapacağım eşime bu sene hiç yapmadım profiterol birde siizn tarifi deneyeceğim

 

kibelem

Loading...

Most Reading

Ads 200x200

Ads 200x200

İzleyiciler