Kayıtlar

Şubat 5, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

caramelıa

Resim
Koza mutfak'ta Fransız Pasta şefi Frederic Boures tarafından gerçekleştirilen petifur ve tuzlu kurabiyelerin silikon kalıpta farklı pişirlme ve sunumlarını İstanbul daki pastane şeflerine 3 saatlik uygulama ile tanıttı ben de pastane şefi olarak orada bulundum. Caremelıa malzemeler: tart hamuru : 160 gr yumurta sarısı 290 gr toz şeker 290 gr yumuşak tereyağı 360 gr un 65 gr toz badem 13 gr kabartma tozu  gr vanilya 2 gr tuz hazırlanışı: yumurta sarısını şeker ve vanilya ile karıştırın. tereyağı ve tuzu ilave edin. unbadem ve kabartma touzunu ilave edin ve karıştırın. demarle flexipan tart silikon kalıbına  hamuru sıkın. siz klasık tart kalıbınızı kullanabılırsınız farketmıyor. 175 derecede sıcak fırında pişirin 20 - 25 dakıka içine: meyve püresi ile krema hazırlayabılırsınız veya pastacı kremasını kullanabılırsınız sıze kalmıs. susleyerek sunun.