Kayıtlar

Şubat 5, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

caramelıa

Resim
Koza mutfak'ta Fransız Pasta şefi Frederic Boures tarafından gerçekleştirilen petifur ve tuzlu kurabiyelerin silikon kalıpta farklı pişirlme ve sunumlarını İstanbul daki pastane şeflerine 3 saatlik uygulama ile tanıttı ben de pastane şefi olarak orada bulundum.
Caremelıa


malzemeler:

tart hamuru :
160 gr yumurta sarısı
290 gr toz şeker
290 gr yumuşak tereyağı
360 gr un
65 gr toz badem
13 gr kabartma tozu
 gr vanilya
2 gr tuz

hazırlanışı:

yumurta sarısını şeker ve vanilya ile karıştırın. tereyağı ve tuzu ilave edin. unbadem ve kabartma touzunu ilave edin ve karıştırın. demarle flexipan tart silikon kalıbına  hamuru sıkın. siz klasık tart kalıbınızı kullanabılırsınız farketmıyor. 175 derecede sıcak fırında pişirin 20 - 25 dakıka

içine:


meyve püresi ile krema hazırlayabılırsınız veya pastacı kremasını kullanabılırsınız sıze kalmıs. susleyerek sunun.