Kayıtlar

Ağustos 22, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

şekerpare

Resim
ramazan sofralarına yakışacak bir osmanlı tatlısı şekerpare Malzemeler: 250 gr. margarin oda ısısında 25 ml sıvıyağ 150 gr pudraşekeri 25 gr irmik 2 yumurta 10 gr kabartmatozu 5 gr vanilya 500 gr un üzerine fındık şerbet. 1 kilo şeker 1 litre su 1 çorba kaşığı limon suyu hepsi karıştırılır kaynatılır kıvamıgelince ılımaya bırakılır. Yapılışı: un hariç tümmalzemeler karıştırılır un yardımı ile yumuşak bir hamur yapılır. Cevizden birazküçükyuvarlanır tepsiye dizilir ortalarına fındık yerleştirilir. önceden ısınmış 185derecede pişirilir. fırından çıkarılınca hemen ılımış şerbe dökülür 2 saat dinlendirilir servis yapılır.

damla çikolatalı kurabiye

Resim
Çay ve kahvenin yanında nefis damla çikolatalı kurabiye. Çok severiz :)  ♥  ♥ Malzemeler: 250 gr oda ısısında margarin veya tereyağı 70 ml sıvıyağ 125 gr pudra şekeri 60 gr fındık tozu 1 paket kabartma tozu ve vanilya 1 yumurta 300 gr un siz göz kararı ekleyin Üzerine damla çikolata not: arzu ederseniz hamuruna kakao ekleyebilirsiniz. Yapılışı: un hariç diğer malzemeler karıştırılır. un ekleyerek yumuşak bir hamur yapılır. dolapta 15 dakika dinlendirilir. cevizden küçük koparılır yuvarlanır damla çikolataya batırılır tepsiye dizilir. önceden ısınmış 175 derecedeki fırında pişirilir.

ay çöreği

Resim
Elimizde kalan kek, tatlı, pandispanya, krema vb. tatlıları karıştırıp içine kakao, az tarçın, fıstık fındık tozu ve süt ile hamur yapıyoruz dinlendiriyoruz. 6 cm. kalınlığında 10 cm. uzunluğunda yuvarlıyoruz. Hazırladığımız paskalya çöreği hamurunu 1 cm. kalınlığında açıyoruz 1 adet çırpılmış yumurtayı fırça ile sürüyoruz. Kenarına hazırladığımız  yuvarladığımız kakaolu karışımı uzunlamasına yerleştiriyoruz 1 kez yuvarlıyoruz şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. File, fındık veya badem ile süslüyoruz mayalanmasını bekliyoruz 30 dakika. önceden ısınmış 185 derecedeki fırında kızarana kadar pişiriyoruz. not: kapalı bir şekilde birgün dinlenince daha lezzetli oluyor