tart hamuru için malzemeler: 250 gr tereyağı veya margarin 140 gr pudra sekeri 2 yumurta 330 gr un. yapılışı: oda ısısına gelmis yağın içine pudra sekerini ekleyin. iyice karıstırın. yumurtayı ekleyin tekrar iyice karıstırın un ilavesi ile ele yapısmayan yumusak bir hamur yapın. bir saat dinlendirin. tart kalıbını yağlayın hamuru az un serpilmis zeminde tart kalıbı buyukluğunde merdane ile açın. kalıba yayın duzeltin. çatalla kabarmaması ıcın hamuru delın. önceden ısınmıs 185 derecede hafif pişirin. sonra hazırladığınız florantını ekleyın dokun duzeltin tekrar fırına verın kızarsın pişşin fırından alın soguyunca servıs yapın. florentine malzemeler : 250 gr krema 250 gr bal 250 gr ereyağı 350 gr toz şeker 300 gr file badem veya fındık,fıstık Yapılışı: şeker, bal, tereyağı ve krema kaynatılır rengi değişince file bademler içine aılır. az pişmiş tart hamurunun üzerine dökülür tekrar fırına verilir ve kızarana kadar pişirilir.