Kayıtlar

Aralık 19, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

limonlu parfe

Resim
Malzemeler:

500 ml süt kreması
80 gr şeker
4 yumurta sarısı
4 bütün yumurta
2oo gr şeker
4 adet yaprak jelatin
yarım limon suyu
2 limon rendesi

Yapılışı:

krema ve şeker çırpılır yoğun bir kıvama getirilir.
4 bütün yumurta sarısı, 4 bütün yumurta ve şeker kaynayan suyun üzerinde benmari şekilde mikserle koyulaşana ve şeker eriyene kadar çırpılır
jelatin soğuk su dolu bir kaba alınır yumuşaması beklenir. yumuşamış jelatinlar büyük bir cezveya alınır benmari usulu eritilir.
krema yumurta karışımı ve jelatin karıştırılır .limon suyu ve kabuğu eklenir karıştırılır
 istediğiniz kalıplara doldurulur  derin dondurucuda bir gece bekletilir servis yaparken limon sos ile süslenir.


not: kivi, portakal vb meyvelerlede yapabilirsiniz

sufle - sıcak çikolatalı kek

Resim
Sufleyi küçük porselen kalıplarda yapabilirsiniz veya alüminyum folyo kalıplarda pişirebilirsiniz.  Dondurma eşliğinde sunulursa lezzeti bir başka oluyor..
Malzemeler:
250 gr tereyağı 250 gr bitter çikolata 5 bütün yumurta  ayrıca 5 yumurta sarısı toplam 10 yumurta  65 gr şeker 125 gr un vanilya

Yapılışı:
tereyağı kenarları yüksek bir tencerede eritilir ama yakılmaz kokusu çıkmasın. erimiş sıcak tereyağının içine küçük parçalara doğranmış bitter çikolata eklenir ocağın altı kapatılır tereyağın sıcağı ile çikolata erir ara sıra karıştırılır. ılık hale getirilir
yumurtalar ve şeker 5 dakika mikser ile çırpılır ılık çikolata karışımına eklenir karıştırılır. un ve vanilya ilave edilir karıştırılır yağlanmış küçük kalıplara eşit miktarda pay edilir fazla doldurulmaz yoksa kalıptan çıkarılırken dağılabılır 1/4 miktar yeterli
önceden ısınmış 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirilir sıcakken servis tabağına ters çevrilir.