limonlu parfe

Malzemeler: 500 ml süt kreması 80 gr şeker 4 yumurta sarısı 4 bütün yumurta 2oo gr şeker 4 adet yaprak jelatin yarım limon suyu 2 limon rendesi Yapılışı: krema ve şeker çırpılır yoğun bir kıvama getirilir. 4 bütün yumurta sarısı, 4 bütün yumurta ve şeker kaynayan suyun üzerinde benmari şekilde mikserle koyulaşana ve şeker eriyene kadar çırpılır jelatin soğuk su dolu bir kaba alınır yumuşaması beklenir. yumuşamış jelatinlar büyük bir cezveya alınır benmari usulu eritilir. krema yumurta karışımı ve jelatin karıştırılır .limon suyu ve kabuğu eklenir karıştırılır istediğiniz kalıplara doldurulur derin dondurucuda bir gece bekletilir servis yaparken limon sos ile süslenir. not: kivi, portakal vb meyvelerlede yapabilirsiniz