kıymalı pide

sabah kahvaltısı için kıymalı pide yaptım. odun fırınıda pisen pide kadar olmasada gayet lezzetliydi. bir dilim bile kalmadı. :)) Malzemeler: hamur için: 2 su bardağı su 20 gr yas maya veya 1 çorba kasığı toz maya 1 tatlı kasığı seker 1 tatlı kasığı tuz aldığı kadar un içine: 500 gr kıyma 3 soğan karabiber tuz veya istediğiniz iç üzerine: tereyağı Yapılışı: kıyma ve ince doğranmıs soğan tuz karabiber karıstırılır. isterseniz kıymayı biraz pisirebilirsiniz. hamur için: suyu icine mayayı tuzu ve sekeri alıp eritin un ilavesi ile hamuru yoğurun. 1 saat mayalayın. portakal iriliğinde alın unlu zeminde acın oval sekilde merdane ile içine kıymalı içten serin kapatın. acık pide için ortasını kapatmayın kenarlarını üç cm. kapatın. tepsiye yerlestirin önceden ısınmıs 200 derecede pisirin. çıkınca fırından tereyağı surun hertarafına... kalan hamurla poğaca yaptım..