Kayıtlar

Ekim 24, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

tiramisu-3

Resim
müşterilerin çok sevdiği tiramisu, severek yapıyorum... Malzemeler: 400 gr labne 500 gr çırpılmış krema 9 yumurta sarısı 300 gr şeker 3 yaprak jelatin - iki pat kakaolu pandispanya veya kedi dili - 2 çorba kaşığı nescafe - 5 cc - 1 çorba kaşığı badem likörü ve kanyak - eklemeyedebilirsiniz ama orjinali bu Yapılışı: şeker ve yumurta sarılarını mikserle beyazlayana kadar çırpın şekerin erimesi için benmari usulu çırpın derim alttan kaynayan sıcak buharda bu işlemi yapabilirsiniz. kremayı yoğunlaşana kadar çırpın labne peyniri ayrı bir kapta çırpın çırpılmış şekerli yumurta sarısını, kremayı ve labneyi karışrırın. yaprak jelatinleri soğuk suda ıslayın yumuşayınca orta büyüklükteki cezveye alın üzeri biraz geçecek kadar su ekleyin benmari usulu jelatinleri eritin tiramisu karışımına dökün karıştırın. - bir kapta nescafeyi 1 su bardağı sıcak su ve 4 çorba kaşığı şekerle eritin ılıyınca alkolleri ekleyin ve karıştırın pandispanyayı bolca ıslayın. tiramisu  karışımı

çikolatalı puding

Resim
Malzemeler: 1 litre süt 250 gr şeker 50 gr buğday veya mısır nişastası 50 gr kakao 1 paket vanilya 200 gr rendelenmiş bitter çikolata Yapılışı: süt ve şeker bir tencerede karıştırılır ve kayantılır. ayrı bir kapta nişasta kakao 1,5 su bardağı su ile açılır eritilir. kaynayan şekerli süte tel çırpıcı ile karıştırılarak eklenir, bir iki taşım kaynatılır. içine vanilya ve çikolata eklenir karıştırılır eriyince hazırlanmış kaselere puding eşit miktarda dökülür soğuyunca dolapta bir iki saat bekletilir süslenerek servis yapılır.