28 Ekim 2010 Perşembe

çikolatalı puding






Malzemeler:

1 litre süt
250 gr şeker
50 gr buğday veya mısır nişastası
50 gr kakao
1 paket vanilya
200 gr rendelenmiş bitter çikolata

Yapılışı:

süt ve şeker bir tencerede karıştırılır ve kayantılır. ayrı bir kapta nişasta kakao 1,5 su bardağı su ile açılır eritilir.
kaynayan şekerli süte tel çırpıcı ile karıştırılarak eklenir, bir iki taşım kaynatılır. içine vanilya ve çikolata eklenir karıştırılır eriyince hazırlanmış kaselere puding eşit miktarda dökülür soğuyunca dolapta bir iki saat bekletilir süslenerek servis yapılır.

4 yorum:

DATLIM dedi ki...

mıımmmmmmmmmmmmmmmmmmm yedim gidiyorum :)

evatolyesi dedi ki...

Hoş bir lezzet
Ellerinize sağlık

Gülcan dedi ki...

harika görünüyor notumu aldım en kısa zamanda inşallah deneyeceğim.

meryem dedi ki...

merhaba banu hanım dün çikolatalı pudinginizi yaptım şimdiye kadar kaç tarif uyguladım istediğim sonucu alamadım bu tam istediğim gibi harika oldu 2. sütlaç denememi yapıp yazıcam teşekkürler