Kayıtlar

Kasım 11, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

MAVİŞ

Resim
maviş osmalı tatlılarından. okulda hocalarımızla sık sık yaptığımız bir tatlıydı yapımı kolay ve tadı nefistir. tavsiye ederim.. Malzemeler: 2 yumurta yarım cay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt yarım çay bardağı su 1 tutam tuz 1 çay kasığı karbonat veya 1 paket kabartmatozu 1 çorba kasığı pudraşekeri 1 paket vanılya 1 tatlı kasığı limon rendesi aldığı kadar un şerbet için: 2 su bardağı su 2,5 su bardağı seker 1 çay kasığı limonsuyu kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ Yapılışı: serbet yapımı: seker su karıstırılır. orta ateste kıvamı gelene kadar 20 dakika kaynatılır. limon suyu eklenir altı kapatılır. soğuyunca hamur yapılır. un hariç diğer malzemeler kaba alınır. iyice karıstırılır. un ilavesi ile orta sertlikte hamur yapılır. 10 dakika dinlendirilir. oklava ile yufkadan kalın acılır. karelere kesilir. istediğiniz buyuklukte kesebilirsiniz ama kuçuk olanı daha guzel görunuyor. ters iki ucu yapıstırılır diğer ters iki ucda yapıstırılır. tavada kızartılır. cevrilerek. soğuk serbet

kuru meyveli ekmek

Resim
nezamandır ekmek yapmıyordum artık kışta geldi bol bol yaparım. çok güzel oldu meyvelerin kokusu ekmeğe lezzet verdi..... Malzemeler: 5 cup un 1 cup süt 1 cup su 1 çorba kasığı sıvıyağ 1 çorba kasığı tereyağı 1 tatlı kasığı tuz 3 çorba kasığı seker 1 cup kurutulmus küçük doğranmıs meyveler. aktarlarda veya migrosta bulabilirsiniz. 1 çorba kasığı kuru maya 1 yumurta Yapılışı: ekmek makinasında yaptım benim kullandığım marka arçelik. haznesi genis olanlardan. kuçuk hazneli yani ekmeğın pistiği kalıp kuçukse yarım ölçü yapın yoksa tasar. meyveler sıcak suyla yıkanır 2 dakika sıcak suda bekletilir suzulur suyu iyice alınır. kuru eklersek sert oluyor. su, süt, yumurta hazneye alınır. üzerine un ilave edilir. kenarlarına maya, seker, tuz, kuçuk parcalara ayrılmıs tereyağı veya margarin sepiştirilir. tam buğday ekmeği ayarına getirilir. çalıştırılır. birmuddet sonra ikaz sesi ile meyveler eklenir. pisen ekmeği ben hemen kalıptan çıkarıyorum yoksa terleme yapıyor ve ekmek ıslak oluyor. iyice s

AÇMA

Resim
açmayı çok severim özellikle fırından yeni cıkmıs sıcak açmalara bayılırım. içine zeytin ezmesi , krem peynir veya çevizli seker karısımı cok yakısıyor . ben mahlep ekledim ama arzu ederseniz sade yapabilirsiniz..... Malzemeler: 200 ml süt kreması 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı su 1 çay bardağı seker 1 tatlı kasığı tuz 1 küçük paket maya yas maya ise 40 gr. 1 çay kasığı mahlep isteğe bağlı.. 2 yumurta akları içine sarıları üzerine. aldığı kadar un hamurun içine yumusamıs tereyağı veya margarın. Yapılışı: un hariç diğer malzemeler iyice karıstırılır. un ilavesi ile orta yumusaklıkta hamur yapılır. mayalanmadan limon iriliğinde alınır yuvarlanır uzerlerine 1 tatlı kasığından biraz az yumusak yağ dizilir. elle acılır tatlı tabağı buyukluğunde yağ hamura yedirilir. rulo yapılır simit sekli verilir. tepsiye dizilir. yumurta sarısı ve çörek otu serpilir. 1,5 saat ılık ortamda mayalanır. önceden ısınmıs 185 derecede pisirilir...