Kayıtlar

Ocak 15, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

EKLER

Resim
Malzemeler:

250 gr margarin
500 ml su
350 gr un
12 yumurta

kreması:

hazır satılan pastacı kreması veya buradaki tarifimi deneybilirsiniz

üzerine:

400 gr benmari erimiş bitter çikolata
200 gr benmari erimiş beyaz çikolata


Yaplışı:

su, yağ bir tencereye alınır orta ateşte yağ eriyip su hafif kaynamaya başladığı zaman un eklenir helva yapargibi 10 dakika karıştırılarak hamur pişirilir. ılıyınca içine yumurtalar teker teker eklenir karıştırılarak yedirilir. sıkma torbasına alınır 7 cm uzunluğunda 3 cm eninde yağlı kağıta sıkılır veya iştediğiniz boylarda. önceden ısınmış 180 derecedeki fırında içi boşalıp kuruyana kadar pişirilir. soğuyunca içlerine pastacı kreması ile doldurulur erimiş bittere üzerleri batırılır. beyaz çikolata ile süslenir.

çikolatalı tart - 3 -

Resim
daha öncede paylaşmıştım : ) tarifim burada

Erzurum Kadayıf Dolması

Resim
Türk tatlı menüsünde ''Erzurum kadayıf dolması'' olmazsa ayıp olurdu :))  ben de severek yaptım çokta lezzetli oldu...


Malzemeler:

2 kilo tel kadayıf taze olmasına özen gösterin
500 gr ceviz içi
10 yumurta

şerbet:

2 kilo şeker
1800 ml su
yarım limon

kızartmak için:

1,5 litre sıvı yağ


Yapılışı:

tel kadayı 12 cm boyunda 6 cmeninde ele uzunca alınır ince dövülmüş ceviz içi 3 adet eklenir. dolma sarar gibi sıkı ama çok sıkı olmasın şerbeti çekmez sarılır. yumurtalar çırpılır dolmalar yumurtaya bulanır çok bekletilmez yumurtadan alınır ve kalan yumurta elle sıkılarak akıtılır kızgın bol yağda nar gibi kızartılır soğuk şerbete atılır 10 dakika bekletilir kaymak vb. servis edilir...