Kayıtlar

Mayıs 18, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

karamelli cevizli tart

Resim
karameli çok seviyorum cevizle beraber lezzeti çok nefis oluyor. karamel ve ceviz sevenlerin mutlaka yapması gereken tadlardan.. Malzemeler: tart rarifi burda tartın içine hazırlanan garnitür : 100 gr ceviz dövülmüş 60 gr tereyağı erımıs 1,5 çorba kaşığı un 2 yumurta yarım su bardağı pudra şekeri karamel için: 150 gr şeker 100 ml süt kreması 20 gr tereyağı 1 paket vanilya süsleme için bütün ceviz Yapılışı: hamur hazırlanır dolapta dınlendırılır. tart kalıbı yağlanır. unlu zemınde hamur merdane kalıbın büyuklüğüne göre açılır tart kalıbınına yerleştirilir. garnitür hazırlanır : yumurta sekerle 5 dakika çırpılır. içine erimiş ılık yag ve ceviz ve un eklenir karıştırılır. tart hamurunun üzerine yayılır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir. karamel hazırlanır: şeker çelik tencerede eritilir karamel kıvamına getırılır krema , yağ ve vanilya eklenir karıştırılarak yedirilir. ılıklaşınca tartın üzerine gezdirilir. cevizle kenarları süslenir. isterseniz pudra sekerı serpebilirsiniz..

limonlu kurabiye

Resim
harika bir kurabiye oldu tadı nefis mutlaka deneyin... malzemeler: 200 gr tereyağı oda ısısında yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket vanılya 2 limon rendesi 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı kabartma tozu aldığı kadar un Yapılışı: yağ ve pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. içine limon kabuğu rendesi, vanılya, limon suyu ve kabartmatozu eklenir karıstırılır az az un ilavesi ile yumusak bir hamur yapılır. streç film sarılır buzdolapta yarım saat dinlendirilir. dinlenen hamur unlu zeminde merdane ile 1 cm kalınlığından biraz ince açılır yuvarlak kalıplarla kesilir. tepsiye dizilir önceden ısınmıs 180 derecede 15 dakika pisirilir. soğuyunca hazırlanan kremadan aralarına surulur kapatılır. servis yapılır... krema için: 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı şeker 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 limon suyu 2 limon kabuğu rendesi 1 paket vanılya 2 çorba kaşığı labne peynir yapılışı: un,nişasta,şeker ve yumurta süt ekelenerek k

karnıyarık poğaça

Resim
yapması kolay bereketli ve lezzetli bir poğaça oldu. içine istediğiniz içten koyabilirsiniz. tavsiye ederim.. Malzemeler 200 gr oda ısınıda yumuşamıs tereyağı 3 yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek. 1 su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartmatozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un Yapılışı un hariç malzemeler karıştırılır. un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır dolapta 20 dakika dinlendirilir. yumurta iriliğinde alınır yuvarlanır elle çay tabağı seklinde açılır ortasına peynir ve dilimlenmis domates biber konur. pide gibi karşılıklı kenarlardan birleştirilir. ortası hafif açık bırakılır tepsiye dizilir yumurta sarısı sürülür önceden ısınmış fırında 200 derecede pişirilir.

elmalı muzlu kum tart

Resim
elmalı tart yaparken muz dilimlerini elmalı cevizli için üzerine dizin ve lezzetine varın.. malzemeler : tart hamuru burda üzerindeki kırıntılı kum için tarif burda elmalı iç: 4 yeşil elma 2 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz 2 adet muz Yapılışı: hamur yapılır dinlendirilir. tart kalıbı yağlanır. hamur unlu zeminde merdane ile acılır tart kalıbına yerleştirilir. dolapta tekrar dinlendirilir. elmaların kabukları soyulur. rendelenir bir tavaya alınır seker eklenir karamelize olana kadar pisirilir. içine ceviz ve tarçın eklenir karıstırılır soğumaya bırakılır. hamur serilmis tart kalıbına elmalı iç yayılır. üzerine muz dilimleri dizilir. kalan hamur parçası ile kafes yapılır. kırıntılı kum öncedden hazırlanır tartın üzerine serpilir. önceden ısınmış 180 derecede kızarana kadar pişirilir.