Kayıtlar

Ekim 10, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

mereng kremalı dilim pasta

Resim
Malzemeler: sade pandispanya; iki ince pata ayrılmış mereng: 4 yumurta akı 2 çay bardağı toz şeker krema: 400 ml krema 1 çay bardağı toz şeker 1,5 çorba kaşığı toz jelatin vanilya Yapılışı: mereng yapımı: oda ısısına gelmiş yumurta akını temiz kuru bir çırpma kabına alın mikserle çırpın şekeri ara ara ekleyerek çırpmaya devam edin yoğunlaşsın koyu kıvama gelsin. krema: ayrı bir kapta kremayı 1 çay bardağı şekerle çırpın yoğunlaşınca kenara alın.mereng ve kremayı karıştırın vanilyayı ekleyin. orta boy bir cezvenin içine toz jöleyi ekleyin içine 1/2 çay bardağı kadar su ekleyin karıştırın kaynayan suyun  üzerinde benmari usulu jelatini cezvede eritin. mereng ve krema karışımına karıştırarak ekleyin. pandispanyanın bir patını kare 20-25 cm bir çemberli kalıba,borcama veya başka bir kenarlı kabın içine yerleştirin merengli kremanın yarısını dökün düzeltin. ikinci pandispanya patını kremanın üzerine serin kalan merengli kremayı dökün düzeltin. derin dondurucuda bi