Kayıtlar

Temmuz 10, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

dondurma kızartması - fried ice cream

Resim
Malzemeler: vanilyalı veya kaymaklı dondurma 1 büyük paket sade corn flakes veya tel kadayıf 6 adet yumurta akı ve kızartmak için bol sıvıyağ Yapılışı: dondurmalar en büyük dondurma kaşığı ile top şeklinde alınır elle düzeltilir derin dondurucuya alınır dondurulur. dolaptan alınır çırpılmış yumurta akına ve toz halinde ezilmiş cornflakes bulanır tekrar dolaba alınır bir gece dondurulur ertesi gün tekrar yumurta akına ve cornflakes bulanır tekrar dolapta 4 saat dondurulur ve bol kızgın sıvıyağda 5 saniye kızartılır servis yapılır.

badem kremalı şeftali tartı

Resim
bu tarifimi daha öncede paylaşmıştım . fındık yerine badem tozu ekleyin çok lezzetli oluyor. istediğiniz meyvelerle süsleyip pişirebilirsiniz.

eti puf yapalım

Resim
malzemeler: kurabiye tarifi burada marshmallow tarifi: 200 gr yumurta akı 400 gr şeker 25 gr yaprak jelatin üzerine: 200 gr bitter çikolata yapılışı: şeker ve yumurta akı bir tencereye alınır kısık ateşte çırpılarak ısıtılır. mikserle katılaşana kadar ayrı bir yerde çırpılır. jelatin soğuk suda bekletilir yumuşayınca sudan alınır benmari usulu eritilir ılıkken köpük karışımına ilave edilir. karıştırılır hazırlanna kurabiyelerin üzerine sıkılır. benmari erimiş ılık  bitter çikolataya batırılır dolapta soğutulur çikolataları sertleşmesi beklenir servis yapılır.