Kayıtlar

Mayıs 25, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

lor peynirli muz jöleli pasta

Resim
serin bir pasta daha. lezzetli ve yapımı kolay bir tarif çiçekperis arkadaşıma ait. ben biraz içeriğini değistirdim. sevdiğiniz meyvelerden yapabilirsiniz. lor peyniri yerine labne ekleyebilirsiniz ama lor peyniri daha lezzet veriyor. evde lor peyniri yapmak istiyorsanız tarifler burda Pandispanyasi icin: 3 Yumurta 70 gr seker 1 paket vanilya 50 gr un 25 gr nisasta yarım çay kaşığından az kabartma tozu Ortadaki Krema icin: 250 gr krema 1 su bardağı toz seker (yarısı kremaya yarısı peynire) 500 gr tuzsuz Lor peyniri (çökelek) 10 gr toz jelatin 1 paket vanily varsa2 damla muz esansı Üzerine: 3 muz 1 paket muz jölesi Yapılışı: fırını ısısını önceden 175 dereceye getirdim 22 cm. kelepçeli kalıbı hazrlayın. Pastanin tabani icin yumurtalari mikserle en yüksek hizda 1 dak köpüklü olana kadar cirpin. sekeri ve vanılyayı karistirip onuda ekleyin ve 2 dak daha karistirin. Un, nisasta ve kabartma tozunu eleyip karisima ekleyin ve en düsük hizla biraz karistirin . (Civik oluyor hamur) Hamuru kali

fıstıklı kayısılı soğuk pasta

Resim
yazın en güzel ikramlarda soğuk pastalar ve dondurmalar. dolapta bekleyen kuru kayısıları bu tarifle ne zamandır yapmak istiyordum. lezzeti harika oldu. kayısı sevmeyenler vişne vb. meyvelerle deneyebilirler... malzemeler: pandispanya için: 3 yumurta 2 çorba kasığı toz şeker 3 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı limon suyu yapılışı: yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. limon suyu eklenir un ilavesi ile karıstırılır. 25 cm. yuvarlak kelepçeli kalıba dökülür önceden ısınmıs 170 derecede pisirilir. 1 gun dinlendirilir. kayısı püresi için: 200 gr kuru kayısı veya taze 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay bardağı toz şeker kayısılar ekşi ise yarım su bardağı şeker 1 çorba kaşığı nişasta yapılışı: kuru kayısılar yıkanır üzeri geçecek kadar su ilave edilir yumusayana kadar pisirilir suyunu cekmisse az sıcak su ilave edilir pisirilir. içine seker ve limon suyu suyu azalmıssa yarım çay bardağı su ilave edilir karıstırılır nişasta çok az su ile eritilir kayısıların içine eklenir. karıstırılarak pisirilir. al

şeftali lorlu kek

Resim
şeftali meyvesinin zamanı geldi ve şeftalili lezzetler yapmaya başlarız. bu tarifi daha önceki blogumda yapıp yayınlamıştım. tekrar yaptım. malzemeler: 3 yumurta 125 gr erimiş ılık tereyağı - ben 1/2 su bardağı sıvı yağ ekledim 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri ( çökelek ) 1 çay bardağı şeftali suyu ben 2 yumuşak şeftaliyi ezip suyu ve püresi ile ekledim. 2 adet kabukları soyulmus küçük dilimlenmiş orta sertlikte şeftali 1 çay bardağı fındık - eklemedim 1 su bardağı toz şeker 3 su bardağı un 1 paket kabartmatozu 1 çay kaşığı karbonat üzerine : pudra şekeri Yapılışı: yağ, şeker ve yumurtayı mikserle 5 dakika çırpın. içine şeftali suyu, lor peyniri ekleyin karıstırın. un, kabartamatozu, karbonatı ve vanilyayı ekleyin karıstırın. küçük dilimlenmiş seftaliyi 2 çorba kasığı un ile karıstırın kek hamuruna ekleyin karıstırın. yağlanmış kalıba dökün düzeltin. yoğun kıvamlı bir kek olacak. önceden ısınmış 180 derecede 1 saate yakın pişirin. keki servis tabağına alın üzerine pudraşekeri serpin..

etli ekmek

Resim
hafta sonu sabah kahvaltısına veya pikniğe giderken hazırladığım küçük lezzetli ekmekler. peynirli , patatesli , pırasalı ve ıspanaklı iç çeşidinden yapabilirsiniz... malzemeler: 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 40 gr yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kasığı seker 1 çorba kasığı sıvıyağ un iç malzemeleri : 500 gr kıyma 2 kuru soğan 2 domates 2 yebil biber tuz, karabiber, pul biber vb. ayrıca 1 su bardağı sıvı yağ Yapılışı: süt ve su bir kaba alınır içine maya eklenir eritilir. biraz un ilave edilir tuz ve seker serpilir yine un ilavesi ile ele yapısan yumusak bir hamur yapılır. bir saat sıcak ortamda mayalanır. kıyma bir kaba alınır içine ince doğranmıs soğan ve biber eklenir. kabukları soyulmus domates kuçuk kuçuk doğranır ve baharatlar eklenir yoğurulur. bir kaseye 1 su bardağı sıvı yağ konur. el sıvı yağ ile yağlanır. mayalanan hamurdan yarım limon iriliğinde alınır. içine çiğ kıymalı içden 1 çorba kağından fazla konur kapatılır yuvarlanır. kasedeki sıvıyağına batırılır te