Kayıtlar

Aralık 16, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

kestaneli bonbon

Resim
Malzemeler: 500 gr haşlanmış kestane içi 4 çorba kaşığı pudra şekeri 3 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı çikolata rendesi yarım çay bardağı süt veya krema Üzerine: pasta simi kakao Yapılışı: kestaneler haşlanır. içi çıkarılır. robota alınır ıcıne pudra şekeri, kakao, süt ve çikolata rendesi eklenir. robotta ezilir. cevızden küçük yuvarlanır toz pasta sımıne ve kakaoya bulanır. servıs yapılır...

sünger bob pastası

Resim
Tüm dostların kurban bayramlarını kutlarım. herkese sağlıklı , huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesi dileğiyle.... sünger bob pasta yiğenlerimin istekleri üzerine yaptım. :)) malzemeler: pandispanya tarifi: burdaki tarifi iki ölçü yaptım. 50x30 cm. kalıpta pısırdim. şeker hamuru tarifi ve yapılışı burda.. kreması burdaki tarifimi iki ölcu yaptım...

patates soğan çorbası

Resim
çok lezzetli bir çorba.... Malzemeler: 3 orta boy patates 1 sogan 2 corba kasıgı un 1 su bardagı sut 6 su bardagı su tuz, karabıber ınce dogranmıs yesıl sogan 1 corba kasıgı tereyagı 2 corba kasıgı sıvıyag Yapılışı: yaglar tencereye alınır kısık ateste erıtılır un ılave edılır hafıf pısırılır kavurmayın. ıcıne kabukları soyulmus kucuk kupler halınde dogranmıs sogan ve patates eklnır karıstırılır. su ılave edılır. orta ateste yumusayıncaya kadar pısırılır. el robotu ıle patates ve sogan parcalanır veya suzgecten gecırılır. sut ılave edılır tekrar kaaynatılır. tuz ve yesıl sogan ıncecık kıyılır eklenır. sevıs yapılır...

havuçlu, incirli fıstıklı kek

Resim
PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGI İÇİN YAPTIGIM KEKİM.. Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardagı seker 1 su bardagı sıvıyag 2,5 su bardagı un 1 su bardagı dolusu havuc rendesı 1 su bardagı ıncecık dogranmıs kuru ıncır yarım su bardagı kek kalıbının dıbıne yaymak ıcın butun antep fıstıgı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanılya Yapılışı: seker ve yumurta 1 dakıka cırpılır. ıcıne yag eklenır karıstırılır un ve kabartma tozu eklenır az karıstırılır. havuc ve ıncır eklenır. ıyıce karıstırılır. kek kalıbı yaglanır dıbıne kabugu cıkarılmıs butun antep fıstıgı serpılır. kek dökulur duzeltılır. onceden ısınmıs 185 derece fırında pısırılır...

kestaneli çikolatalı köstebek pasta

Resim
köstebek pasta cok guzel oldu. Üzerını erımıs bitter çikolata ile kapladım. yeni yıl icin güzel bir pasta tarifi... Malzemeler: pandispanya için 4 yumurta 4 çorba kasıgı seker 2 corba kasıgı nısasta 2.5 corba kasıgı un yarım cay kasıgı kabartmatozu içine: 300 ml. krema 2 corba kasıgı pudra sekeri krema mıkserle cırpılır ıcıne seker eklenır yogunlasınca kullanılır. 2 kase haslanmış kestane içi üzerine: 2 paket bitter çikolata 1 çorba kasıgı margarin Yapılışı: yumurtanın sarısı akı ayrılır akına 2 corba kasıgı seker eklenir, mikserle karbeyazı olana kadar cırpılır. sarısı 2 corba kasıgı sekerle ayrı bıryerde beyazlasana kadar cırpılır. not: yumurtalar köy yumurtası oldugu ıcın sarı oldu pandıspanyanın rengı :)) her ıkısı tahta kasıkla karıstırılır . un ,nisasta ve kabartmatozu eklenip karıstırılır ve ıkı asamalı eklenır. tahta kasıkla yavasca karıstırılır. yağlanmıs 22 cm. kelepcelı kalıba dökulur. onceden ısınmıs 175 derecede pısırılır. pisen ılık pand