Kayıtlar

Mart 2, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

milpro pasta

Resim
pastanın ismini ben uydurdum ama pastayı değil. pastayı yabancı bir kitapta gördüm çok beğendim. yapımı kolay ve çok nefis...

Malzemeler:

4 adet milföy kareleri
profiterol hamuru ve yapımı burda
beyaz kreması burda
karamel sos


Yapılışı:milföy hamurunu yan yana kare sekılde dızın yumusamıs olacak. kenarlarına hazırladıgınız profıterol hamurunu krema torbasına doldurun ve kalınca sıkın. kucuk boylarda prefıterol hamurunu sıkın. onceden ısınmı 175 derecede kızarana kadar pısırın.hazırladıgınız beyaz kremayı profıterollerın ıcıne sıkın. kare profıterol hamurunu ortadan ıkıye kesın arasına krema sıkın mılfoyu kesmeyın altta pat olarak kalıcak. mılföy ün uzerıne beyaz krema ıle sıkarak susleyın. karemel sosu hazırlayın kucuk profıterollerı karemel sosuna bulayın elınıze dıkkat edın yanmasın. pastanın kenarlarını susleyın. dınlensın servıs yapın.karemel sosun yapımı:1 su bardağı şekerı, 1 çorba kaşığı suyu ve 1 tatlı kaşığı limon suynunu tencerede kaynatın karıstırın karamel rengıne ve duru bır kı…