Kayıtlar

Şubat 17, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÇAMUR KEKİ (mississipi)

Resim
Amerikan mutfağının klasik çamur keki. adını aldığı büyük nehri çağrıştıran çikolatalı krema ile kaplıdır. içi hafif nemli bir kek mutlaka denemenizi öneririm. tarif çikolatalı büyük lezzetler kitabından. Rosalba Gioffre Malzemeler: 250 gr tereyağı 250 gr bitter çikolata 2 çay kaşığı ganür kahve 180 ml su 300 gr un 70 gr kakao 1 paket kabartmatozu 1 çay kaşığı katbonat 250 gr şeker 4 yumurta 120 ml. süt 2 yemek kaşığı sıvıyağ glaze yapmak için: 250 gr bitter çikolata 120 ml krema Yapılışı: - unu, kabartmatozunu, karbonatı ve kakaoyu eleyin. - 180 ml. suyu kaynatın içine çikolatayı, kahveyi ve tereyağını ekleyin karıştırarak eritin krema kıvamına gelsin. yumurta ve sekerı yarım dakıka cırpın ıcıne süt, ve sıvıyagını ekleyın karıstırın ılımıs cıkolata sosunu ekleyın karıstırın elnmıs un karısımını ekleyın karıstırın 22 cm çember kek kalıbına dokun. ben 33 cm kek çember kalıbı kullandım ama 22 cm kullanın. onceden ısınmıs 160 derecelık fırında 80 dakıka pısırın. soguyunca krema ıle cıkola