Kayıtlar

Şubat 17, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÇAMUR KEKİ (mississipi)

Resim
Amerikan mutfağının klasik çamur keki. adını aldığı büyük nehri çağrıştıran çikolatalı krema ile kaplıdır. içi hafif nemli bir kek mutlaka denemenizi öneririm.

tarif çikolatalı büyük lezzetler kitabından. Rosalba Gioffre

Malzemeler: 250 gr tereyağı
250 gr bitter çikolata
2 çay kaşığı ganür kahve
180 ml su
300 gr un
70 gr kakao
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı katbonat
250 gr şeker
4 yumurta
120 ml. süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ

glaze yapmak için:
250 gr bitter çikolata
120 ml krema
Yapılışı:
- unu, kabartmatozunu, karbonatı ve kakaoyu eleyin.
- 180 ml. suyu kaynatın içine çikolatayı, kahveyi ve tereyağını ekleyin karıştırarak eritin krema kıvamına gelsin.
yumurta ve sekerı yarım dakıka cırpın ıcıne süt, ve sıvıyagını ekleyın karıstırın ılımıs cıkolata sosunu ekleyın karıstırın elnmıs un karısımını ekleyın karıstırın 22 cm çember kek kalıbına dokun. ben 33 cm kek çember kalıbı kullandım ama 22 cm kullanın. onceden ısınmıs 160 derecelık fırında 80 dakıka pısırın. soguyunca krema ıle cıkolatayı erıtın soguyana…