Ana içeriğe atla
profiterollü pasta
-
malzemeler:
pandispanya tarifim burda..
profiterol için:
125 gr margarin
1 su bardağı yarı su yarı süt
5 yumurta
12 çorba kasığı un
1 fiske tuz
yapılışı:
tencereye yağ su ve sut eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar bekletilir yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kasıkla helva yapar gibi 10 dakika kısık ateste karıstırılarak pisirilir.
soğuyunca yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur. krema torbasına doldurulur. yağlanmıs fırın tepsisine aralıklı istenilen buyuklukte sıkılır. istediğiniz sekildede sıkabilirsiniz.
önceden ısınmıs 175 derecede pembe renkte pisirilir... soğuyunca içlerine krema torbası ile beyaz krema sıkılır...
beyaz kreması:
2 çorba kasığı nisasta
2 çorba kasığı un
5 çorba kasığı seker
1 yumurta
3 su bardağı süt
1 paket vanılya veya 2 damla vanilya esansı
Yapılışı:
vanılya harıç butun malzemeler azar azar sut ilavesi ile ezilir. karıstırılır. tortu kalmayacak kadar. sonra ocakta karıstırılarak pisirilir. soğuyunca önceden çırpılmıs kremsanti karısımı ve vanılya eklenir. mikserle çırpılır. kullanılır..
ayrıca:
1 paket kremsantı
yarım su bardağından biraz fazla süt
çikolata salçası:
2,5 çorba kasğı kakao
1 çorba kasığı nisasta
1 çorba kasığı un
4 çorba kasığı seker
2 su bardağı sut
1 paket bitter çıkolata
1 çay kasığı sıvı yağ
yapılışı:
yağ ve çikolata harıç butun malzemeler az sut ilavesi ile karstırılır. ocakta karıstırılarık pisirilir içine çıkolata ve yağ eklenir karıstırılarak eritilir. ılıyınca kullanılır..
pastanın yapımı:
profiterollerin içine beyaz kerema sıkılır. pandıspanya 3 pata ayrılır. her katına bolca beyaz krema surulur. kivi dilimleri dizilir. veya cıkolata parcası istediğiniz meyvede olabilir..
pastanın hertarafı kremayla kaplanır fındık tozu ile kenarlar kapatılır.
uzerine doldurulmus profiterol cıkolata sosuna batırılarak dizilir suslenir. dolapta 1 gun bekletilir. servis yapılır..
Yorumlar
sevgilerimle iyi haftasonları
Sizinkilerin yanında
canım banu nefis olmuş.
ELlerine sağlık
sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com
Sevgiler...
ellerine saglik canim
afyietle yeyin
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com
Bu arada biraz aşağıdaki bir tarif hakkında bir sorum olacak; yorumları okuyamadım özür dilerim peşinen :)
Kuru vişnenin çekirdeksizini mi buldun? Yoksa kendin mi ayıkladın çekirdekleri? Çekirdeksiz buldunsa nerden? Ayıkladınsa nasıl? :))))
City Farm da dahil olmak üzere baktığım hiç bir yerd eçekirdeksiz kuru vişne bulamadıııım :((((
kiviyle aramda çözemediğim bi sorun var :)sevemedik birbirimizi. ama senin pastanın tadına bakmak isterdim..bu sayede kiviyle arayı düzeltirdik :))
sevgiler canım
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum canim.
canım benim tesekkur ederim. keske ikram edebilsem. öptum. sevgiler..
zerrin,
canım tesekkur ederim. herzamanki gibi cok incesin. öptum sevgiler..
pasta cafe,
teskkur ederim beğenmenize sevindim. sevgiler..
ebruli tatlar,
tesekkur ederim canım iyi hafta sonları. sevgiler..
yeni tadlar ,
tesekkur ederim bitanem. sevgiler...
hırsız polus,
canım armadasım benim nasılsın. tesekkur ederim. profiterolu mutlaka dene 15 yıl önce hocam vermiste harika tutar ve turbo fırında alltan ikinci rafta pisir.sevgiler hollandaya..
gönlunce lezzetler,
canım çok incesin tesekkur ederim ama cok kolay pastanın uzerine dizdim okadar. öptum sevgiler..
tijen,
canım benim cok incesin tijencim sen en guzelini yaparsın. öptum sevgiler..
nil,
canım benim tesekkur ederim. öptum sevgiler..
yaren,
canım benim tesekkur ederim. sevgiler. iyi hafta sonları..
seviseli,
tesekkur ederim sevgiler. iyi hafta sonları..
feyhan sönmez,
tesekkur ederim canım. evet bende cok severim. sevgiler..
canım benim tesekkur ederim.keske bende dikkat etsem iğice siskolastım :(
sevgiler canım iyi hafta sonları..
bal,
tesekkur ederim bitanem.
canım kuru visneyi mısır carsısından aldım ve cekirdekliydi bende bulamadım cekerdeksizini. ama 5 dakika suda ısladım çekerdeklerini cıkardıım biraz zorlandım ama guzel oldu.
arastırsak belki vardır cekirdeksiz visne kurusu.
canım benim öptum sevgiler..
canım benim tesekkur ederim.
bende kivi yiyemem aslında bu pastanın profiterolunu yedim sadece. kivi bende besin zehirlenmesi yapıyor:) resmen hastanelik oluyorum ama ailem cok seviyor. komik ama öyle :)
sevgiler canım..
mutfakistan,
tesekkur ederim canım benim. sevgiler..
m. akın,
tesekkur ederim canım sevgilerimle..
kevser,
canım benim cok incesin tesekkur ederim. usta deyince insallah subatta sınavlarım var milli eğitimden pasta ve ascılık ustalık belgesi alıcam ozaman tam usta olacağım:) insallah kazanırım...
sevgilermle..
tesekkur ederim canım geçekten nefis oldu. ben pnofiterolu yedim. pastayı pitirdiler:). sevgilerimle..