Aslında bu nefis keki daha önceden denemiş ve çok beğenmiştim ama paylaşmak kısmet olmamıştı. Oldukça lezzetli ve değişik bir kek oldu… Tarif defterinden Malzemeler: 125 gr tereyagı – oda ısısında 4 yumurta 1,5 sb un yarım sb seker 1 paket kabartma tozu vanilya,cimdik tuz Arsına: 1-2 yk tereyagı 1-2 avuc tel kadayıf biraz ceviz irice dövülmüş Yapılışı: 1- kadayıfı incecik didikledim. Tereyağında hafif sarartana kadar kavurdum. cevizi ekledim karıştırdım. soğuması için kenara aldım. 2- tereyagı ve sekeri iyice krema gibi olana dek çırpın. yumurtayı tek tek ekleyip yedirerek çırpın. 3- un, kabartmatozu, vanilya ve tuzu eleyin, karısıma ilave edin, karıştırın. kek hamurunun yarısını hazırlanmış yağlanmış orta boy 27 cm caplı kadar bir tepsiye boşaltın.( ben baton kek kalıbında yaptım) 4- üzerine soğumuş kadayıfı serpin düzeltin. kalan kek karışımını üzerine dökün düzeltin. önceden ısınmış 185 derecede pişirin. not: kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine kavrulmamış
Yorumlar
sevgilerimle iyi haftasonları
Sizinkilerin yanında
canım banu nefis olmuş.
ELlerine sağlık
sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com
Sevgiler...
ellerine saglik canim
afyietle yeyin
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com
Bu arada biraz aşağıdaki bir tarif hakkında bir sorum olacak; yorumları okuyamadım özür dilerim peşinen :)
Kuru vişnenin çekirdeksizini mi buldun? Yoksa kendin mi ayıkladın çekirdekleri? Çekirdeksiz buldunsa nerden? Ayıkladınsa nasıl? :))))
City Farm da dahil olmak üzere baktığım hiç bir yerd eçekirdeksiz kuru vişne bulamadıııım :((((
kiviyle aramda çözemediğim bi sorun var :)sevemedik birbirimizi. ama senin pastanın tadına bakmak isterdim..bu sayede kiviyle arayı düzeltirdik :))
sevgiler canım
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum canim.
canım benim tesekkur ederim. keske ikram edebilsem. öptum. sevgiler..
zerrin,
canım tesekkur ederim. herzamanki gibi cok incesin. öptum sevgiler..
pasta cafe,
teskkur ederim beğenmenize sevindim. sevgiler..
ebruli tatlar,
tesekkur ederim canım iyi hafta sonları. sevgiler..
yeni tadlar ,
tesekkur ederim bitanem. sevgiler...
hırsız polus,
canım armadasım benim nasılsın. tesekkur ederim. profiterolu mutlaka dene 15 yıl önce hocam vermiste harika tutar ve turbo fırında alltan ikinci rafta pisir.sevgiler hollandaya..
gönlunce lezzetler,
canım çok incesin tesekkur ederim ama cok kolay pastanın uzerine dizdim okadar. öptum sevgiler..
tijen,
canım benim cok incesin tijencim sen en guzelini yaparsın. öptum sevgiler..
nil,
canım benim tesekkur ederim. öptum sevgiler..
yaren,
canım benim tesekkur ederim. sevgiler. iyi hafta sonları..
seviseli,
tesekkur ederim sevgiler. iyi hafta sonları..
feyhan sönmez,
tesekkur ederim canım. evet bende cok severim. sevgiler..
canım benim tesekkur ederim.keske bende dikkat etsem iğice siskolastım :(
sevgiler canım iyi hafta sonları..
bal,
tesekkur ederim bitanem.
canım kuru visneyi mısır carsısından aldım ve cekirdekliydi bende bulamadım cekerdeksizini. ama 5 dakika suda ısladım çekerdeklerini cıkardıım biraz zorlandım ama guzel oldu.
arastırsak belki vardır cekirdeksiz visne kurusu.
canım benim öptum sevgiler..
canım benim tesekkur ederim.
bende kivi yiyemem aslında bu pastanın profiterolunu yedim sadece. kivi bende besin zehirlenmesi yapıyor:) resmen hastanelik oluyorum ama ailem cok seviyor. komik ama öyle :)
sevgiler canım..
mutfakistan,
tesekkur ederim canım benim. sevgiler..
m. akın,
tesekkur ederim canım sevgilerimle..
kevser,
canım benim cok incesin tesekkur ederim. usta deyince insallah subatta sınavlarım var milli eğitimden pasta ve ascılık ustalık belgesi alıcam ozaman tam usta olacağım:) insallah kazanırım...
sevgilermle..
tesekkur ederim canım geçekten nefis oldu. ben pnofiterolu yedim. pastayı pitirdiler:). sevgilerimle..