frenk üzümlü beyaz çikolatalı muss
Malzemeler:
250 gr beyaz çikolata
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
80 gr şeker
300 ml çırpılmış krema
3 yaprak jelatin
Yapılışı:
yumurta sarısı ve şeker mikserle çırpılır ama çırpma kabının altına kaynayan su eklenir benmari usulu yumurtalar pişmeden suyun buharınada beyazlanana kadar çırpılır. 10 dakika. yumurta akı ayrı çırpılarak kar ahaline getirilir.çırpılmış yumurta, yumurta akı, çırpılmış krema ve benmari erimiş beyaz çikolata aynı kabta karıştırılır. en son soğuk suda yumuşatılmış jelatinler sudan alınır kahve cezvesine eklenir benmari şekilde eritilir karışıma en son eklenir karıştırılır. karışım donmadan küçük kalıplara dökülür pay edilir. derin dondurucuda 3 saat bekletilir. frenk üzümü ile süslenir veya başka meyvelerle ve soslarla sizin zevkinize kalmış.
Yorumlar
ellerine saglik :)
Sevgiler...
SEVGİYLE KALIN SİBEL ZEREYAK