frenk üzümlü beyaz çikolatalı muss




Malzemeler:

250 gr beyaz çikolata
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
80 gr şeker
300 ml çırpılmış krema
3 yaprak jelatin

Yapılışı:

yumurta sarısı ve şeker mikserle çırpılır ama çırpma kabının altına kaynayan su eklenir benmari usulu yumurtalar pişmeden suyun buharınada beyazlanana kadar çırpılır. 10 dakika. yumurta akı ayrı çırpılarak kar ahaline getirilir.çırpılmış yumurta, yumurta akı, çırpılmış krema ve benmari erimiş beyaz çikolata aynı kabta karıştırılır. en son soğuk suda yumuşatılmış jelatinler sudan alınır kahve cezvesine eklenir benmari şekilde eritilir karışıma en son eklenir karıştırılır. karışım donmadan küçük kalıplara dökülür pay edilir. derin dondurucuda 3 saat bekletilir. frenk üzümü ile süslenir veya başka meyvelerle ve soslarla sizin zevkinize kalmış.

Yorumlar

Ferkay dedi ki…
Banucum çok ama çok güzel.Ellerine sağlık.Sevgiler..
Unknown dedi ki…
Hayirli aksamlar Banucum ellerine emeklerine saglik cok güzel görünüyor diyer tariflerin ve resimlerinde cok güzel emeklerine saglik Hattersheimdan sevgiler gönderiyorum .
kimsiniz dedi ki…
denemem lazim benlik olmus !!
ellerine saglik :)
Gönülünce dedi ki…
Beyaz çikolatayı çok severim nefisss olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Adsız dedi ki…
banu hanım o kadar güzel tarifleriniz varki ellerinize sağlık ama son günlerde yaptığınız şeylere gıpta ile bakıyorum ama tarifleriniz olmadığındAN YAPAMIYORUM TARİFLERİNİ DAHA SONRA YAYINLAYACAKMISINIZ BANU HANIM
SEVGİYLE KALIN SİBEL ZEREYAK

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi