Vanilya Kremalı Tarçınlı Tart


Hafif ve lezzetli bir tart. Kardeşim Mert'in dediği gibi, "Tüm iyi özellikler bu tartta toplanmış" :)
Malzemeler:
tart hamuru için:
200 gr un
1 tutam tuz
100 gr teryağ
hepsini parmaklarınızın ucu ile karıştırın azar azar soğuk su ilavesi ile toparlayın. sert bir hamur yapın. dolapta 20 dakıka dinlendirin.
hamuru merdane ile açın. 20 cm. genişliğindeki tart kalıbına yayın. ben 30 cm. tart kalıbı kullandım. yağlı kağıdı tartın uzerine yayın iki avuç nohut ekleyin. kabarmasını önlemek için. önceden ısınmıs 170 derecede 15 dakıka pişirin. nohutları ve kağıdı alın tekrar 5 dakika daha pişirin. tartı çıkarın.
vanilya krema için:
4 yumurta
450 ml süt
50 gr şeker. yarım su bardağı yeterli
3 paket vanilya veya 4 damla vanilya esansı
üzerine tarçın
Yapılışı:
yumurta şeker vanilyayı köpürmeden çırpın. ılık sütü ilave edin karıştırın. az pişmi olan tartın üzerıne yavaşça dökün.( su gibi bir kıvamı olacak korkmayın piştikten sonra yoğunlaşıyor.) üzerine bol tarçın serpin. önceden ısınmış 170 derecede kızarana kadar pişirin. bir gece dinlensin servis yapın...
Yorumlar
ellerine sağlık. Tartın üzerine nohut koyup kabarmasını engellemek çok iyi fikir.Görüntüsü çok güzel eminim tadı da güzeldir.
Sevgiyle kal.
Sevgiler..
aslı
of of of gözlerim karardı:)