Osmanlı' dan sakızlı pilav

Damla sakızını birçok tatlı vb. ekliyoruz ama pilavda tadı ve kokusu nefis oldu. Osmalı aşçıları bu işi iyi biliyorlarmış. Pilavı acı biber sosla sundum. tarif defterinden aldığım bu lezzeti mutlaka deneyin derim..
Malzemeler:
1 kg. kuzu kuşbaşı et. ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri bişirin.
400 gr. pirinç
100 gr. tereyağı
2 parça damla sakızı. dövülmüş toz halinde
yarım çay kaşığı tarçın ben 1 tatlı kaşığı ekledim
1 kg. soğan
Yapılışı:
Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın.bir tülbentte suyunu sıkın..elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın..eti yıkayıp süzün..pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün..etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun..üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın..en üstünü yine pirinçle kaplayın..tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin..demlendirip servis edin..afiyet olsun..
not: ben soğan suyuna kaynar su ekleyerek tamamladım. soğuk su eklemedim. 3 çorba kaşığı erimiş tereyağını pilavın aralarına gezdirdim öyle pişirdim. soğan suyunu aldıktan sonra kalan soğanları köfte harcına veya yemeklere ekliyorum..
Malzemeler:
1 kg. kuzu kuşbaşı et. ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri bişirin.
400 gr. pirinç
100 gr. tereyağı
2 parça damla sakızı. dövülmüş toz halinde
yarım çay kaşığı tarçın ben 1 tatlı kaşığı ekledim
1 kg. soğan
Yapılışı:
Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın.bir tülbentte suyunu sıkın..elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın..eti yıkayıp süzün..pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün..etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun..üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın..en üstünü yine pirinçle kaplayın..tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin..demlendirip servis edin..afiyet olsun..
not: ben soğan suyuna kaynar su ekleyerek tamamladım. soğuk su eklemedim. 3 çorba kaşığı erimiş tereyağını pilavın aralarına gezdirdim öyle pişirdim. soğan suyunu aldıktan sonra kalan soğanları köfte harcına veya yemeklere ekliyorum..
Yorumlar
Mükkemmel cnm çok beğendim nefis görünüyor damla sakızının yakıştığını söylemişsin hiç denemedim ama deneyeceğim ellerine sağlık:)
Sevgiyle.
ellerine sağlık. Çok değişik bir pilav olmuş.
Sevgiyle kal.
bu aralar idare ediverin beni...hehe
bu aralar idare ediverin beni...hehe
yosunbuka canım benım ben olsun. sevgılerımle.
pelin ,
canım benım yorumunu yayınlayacagım derken sıldım yanlıslıkla kusura bakma :(
sevgılerımle..