Osmanlı' dan sakızlı pilav



Damla sakızını birçok tatlı vb. ekliyoruz ama pilavda tadı ve kokusu nefis oldu. Osmalı aşçıları bu işi iyi biliyorlarmış. Pilavı acı biber sosla sundum. tarif defterinden aldığım bu lezzeti mutlaka deneyin derim..

Malzemeler:

1 kg. kuzu kuşbaşı et. ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri bişirin.
400 gr. pirinç
100 gr. tereyağı
2 parça damla sakızı. dövülmüş toz halinde
yarım çay kaşığı tarçın ben 1 tatlı kaşığı ekledim
1 kg. soğan

Yapılışı:

Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın.bir tülbentte suyunu sıkın..elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın..eti yıkayıp süzün..pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün..etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun..üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın..en üstünü yine pirinçle kaplayın..tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin..demlendirip servis edin..afiyet olsun..

not: ben soğan suyuna kaynar su ekleyerek tamamladım. soğuk su eklemedim. 3 çorba kaşığı erimiş tereyağını pilavın aralarına gezdirdim öyle pişirdim. soğan suyunu aldıktan sonra kalan soğanları köfte harcına veya yemeklere ekliyorum..

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Banucm,
Mükkemmel cnm çok beğendim nefis görünüyor damla sakızının yakıştığını söylemişsin hiç denemedim ama deneyeceğim ellerine sağlık:)

Sevgiyle.
elif dedi ki…
gene müthiş bir tarif ellerine sağlık.. sunumda harika
Unknown dedi ki…
Banu'cum süper bir pilav olmuş ellerine sağlık,çok şık ve leziz damla sakızı eminim çok hoş bir aroma vermiştir pilava,öptüm...
Bulbulunyeri dedi ki…
Canım,
ellerine sağlık. Çok değişik bir pilav olmuş.
Sevgiyle kal.
Adsız dedi ki…
canım ellerine sağlık ne kadar değişik bir çorba..sakızın pilavda olabileceği aklımın ucundan geçmezdi..afiyetler olsun...
Adsız dedi ki…
Pilavın nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Damla sakızlı hiç denemedim, eminim tadıda nefistir.
şeker pasta dedi ki…
Adaşım ellerine sağlık...
~Semra Mutfakta~ dedi ki…
CNM BENDE OSMANLI MUTFAĞINA HAYRANLIK DUYANLARDANIM.EHH DUYULMAYACAK GİBİ DE DEĞİL YANİ.BU PİLAV DA SANIRIM BUNUN ÇOK GÜZEL BİR GÖSTERGESİ OLMUŞ.SÜPER GÖRÜNÜYOR.BEN YANDAKİ ACI BİBER SOSUNA DA BAYILDIM DOĞRUSU.ELLERİNE SAĞLIK.
Adsız dedi ki…
Banucum hem göze, hem de damak tadına hitap eden bir pilav olmuş, harika, yanında da domatesli salatalıklı turşu, tek kelimeyle nefis. Ellerine sağlık, sevgiler...
Adsız dedi ki…
sabahlara kadar ders çalışınca yanlış yazmışım yaf:)oruç da vurunca anlı şanlı pilav oluvermiş çorba:)))
bu aralar idare ediverin beni...hehe
Adsız dedi ki…
sabahlara kadar ders çalışınca yanlış yazmışım yaf:)oruç da vurunca anlı şanlı pilav oluvermiş çorba:)))
bu aralar idare ediverin beni...hehe
banu kırmızıgül dedi ki…
arkadaslar tesekkur ederım. tavsıye ederım nefıs bır lezzet.
yosunbuka canım benım ben olsun. sevgılerımle.

pelin ,
canım benım yorumunu yayınlayacagım derken sıldım yanlıslıkla kusura bakma :(
sevgılerımle..
zero dedi ki…
Bu pilavı denemezsem bir tarafım şişer:) Okurken tadını damağımda tahmin etmeye çalıştım ama yok, hiç tanıdık bir tat değil belli ki. Ama çok merak ettim. Sakızın tatlılar haricinde yemeklerde de güzel olduğunu duymuştum ama tarif olarak hiç raslamamıştım. E bunu da senden duymak yakışırdı zaten:) Hızına yetişmek mümkün değil, sabah açıyorum sayfanı bir tarif, akşam yeniden açıyorum başka tarif:) Ellerine, kollarına sağlık canım:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi