30 Ağustos 2010 Pazartesi

krem karamel




krem karameli çok severim sık sık yapıyorum sizlerle paylaşmak istedim.


malzemeler:

1 litre süt
250 gr şeker
9 yumurta
vanilya

karamel için:

400 gr şeker

Yapılışı:


karamel kalıpları hazırlanır kenarları yüksek bir tepsiye dizilir. karamel hazırlanır : şeker kuru temiz bir tavaya alınır ocakta karamel rengine gelene kadar karıştırılarak eritilir, fazla yakmadan alınır. sıcak ve akışkanken birer tatlı kaşığı kadar karamel kalıplarının dibine dökülür.
yumurtalar bir kaba kırılır çırpılır fazla köpürtülmeden. süt ve şeker ayrı bir tencerede karıştırılır, orta ateşte kaynatmadan ısıtılır çok sıcak olmayacak kaynama noktasına gelmesin.  vanilya eklenir karıştırılır. sıcak sütün içine sicim gibi yumurta karışımı eklenir ama bu sırada tel çırpıcı ile hızlıca karıştırılır, yumurtalar pişmesin. işlem bitince sıvı karışım krem karamel kalıplarına dökülerek pay edilir. tepsiye su eklenir benmari usulu cheesecake yapar gibi fırında 155 derecede 20- 25 dakika pişirilir.çok fazla pişmesin. sertleştiyse tamamdır.


2 yorum:

Gülcan dedi ki...

valla aynı hazır gibi duruyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

Saglıklımutfak dedi ki...

ya Banu cum bende çok seviyorum ama o 9 yumurta yok mu. hep vazgeçiriyor beni.5 tane ile yapılanı yok mu bunun? eline sağlık