krem karamel
krem karameli çok severim sık sık yapıyorum sizlerle paylaşmak istedim.
malzemeler:
1 litre süt
250 gr şeker
9 yumurta
vanilya
karamel için:
400 gr şeker
Yapılışı:
karamel kalıpları hazırlanır kenarları yüksek bir tepsiye dizilir. karamel hazırlanır : şeker kuru temiz bir tavaya alınır ocakta karamel rengine gelene kadar karıştırılarak eritilir, fazla yakmadan alınır. sıcak ve akışkanken birer tatlı kaşığı kadar karamel kalıplarının dibine dökülür.
yumurtalar bir kaba kırılır çırpılır fazla köpürtülmeden. süt ve şeker ayrı bir tencerede karıştırılır, orta ateşte kaynatmadan ısıtılır çok sıcak olmayacak kaynama noktasına gelmesin. vanilya eklenir karıştırılır. sıcak sütün içine sicim gibi yumurta karışımı eklenir ama bu sırada tel çırpıcı ile hızlıca karıştırılır, yumurtalar pişmesin. işlem bitince sıvı karışım krem karamel kalıplarına dökülerek pay edilir. tepsiye su eklenir benmari usulu cheesecake yapar gibi fırında 155 derecede 20- 25 dakika pişirilir.çok fazla pişmesin. sertleştiyse tamamdır.
Yorumlar