7 Temmuz 2011 Perşembe

pastane poğaçası -2-



Malzemeler:

500 gr un
300 gr oda ısısında margarin
25 gr yaş maya
30 gr şeker
15 gr tuz
3 yumurta
150 ml su

üzerine
yumurta sarısı

Yapılışı:

maya su ile eritilir. un ve mayalı su harıç tüm malzemeler karıştırılır mayalı su eklenir karıştırılır un eklenir çok yumuşak bir hamur yapılır yarım saat mayalanır. yarım limon iriliğinde yuvarlanır içine istediğiniz herhangi bir harç konur şekil verilir tepsiye dizilir. iki misli olana kadar mayalanır yumurta sarısı sürülür önceden ısınmış 200 derecede pişirilir.

9 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

denenecektir efendim

elinize sağlık :)

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Canim çekti sabah sabah:) Maya toz mu yas mi olmali? cevabin için tskler

banu kırmızıgül dedi ki...

yaş maya daha iyi sonuç verir. kolay gelsin

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

ellerine sağlık bende deneyeceğim selamlar

harika-pastalar dedi ki...

Ellerinize saglik cok leziz görünüyor . Bir sorum olacakti . 300 g yag yarim kg una cok degilmi ?

banu kırmızıgül dedi ki...

tabıkı degıl yoksa pogaca mayalı cörege benzer yag oranını azaltırsanız ev poğacası gıbı olur.

Delfina ; dedi ki...

Ramiz Köfte sabahları nefis bir tahıllı poğaça çıkarıyor..Ahh onun tarifinden de olsa Banucum :)

şule tuncer dedi ki...

3 yumurtanın hepsı hamuramı kırılıcak üstüne ayrı bir yumurta sarısı sürülücek

Nixie dedi ki...

Hiç şaşırmadım sonuç enfes.Ben sıcak pogaça pek yemem ama bunu yedim.Tek merak ettigim su yerine süt konması ne fark yaratır?Yumurtanin da tek sarısını üzerine ayırdım.Bu arada yas mayam yoktu kuruyla denedim.Çok güzel bir tarif hemen kaydedin derim:)