karamel soslu Donut




malzemeler:


6 yumurta sarısı
200 gr süt - 1 su bardağından biraz fazla
30 gr maya
50 gr şeker - 2 çorba kaşığı dolusu
5 gr tuz - 1 çay kaşığından az
110 gr oda ısısında tereyağı
500 gr un

Yapılışı:
maya süt ile eritilir. un hariç diğer malzemeler karıstırılır. maya ve süt ilave edilir un ile yumusak bir hamur yapılır. 30 dakika dinlendirilir. cevizden iri alınır yuvarlanır. 15 dakika mayalanır. ortaları küçük yuvarlak kalıpla kesilir. bol kızgın yağda kızartılır. istediğiniz sos ile servis yapılır.

Yorumlar

donut'ler harika arkadasim,ellerine sagli,muhtesem...sevgiler
donutlar harika
en kısa zamanda denemek istiyorum
Offf harika görünüyorlar. Ellerine sağlık...
angel dedi ki…
selam dostum,karamel sosların harıka olmuş ya.çok hoş gozukuyorlar.ellerıne sağlık...
peynir hösmelimi dedi ki…
Merhaba arkadasim.Ziyaretin icin tesekürler.
Siteni söyle bir gezdim tam benlik tarifler var.Cok hosuma gitti.
Donutlarda cok güzel görünüyor,elinize saglik.
Görüsmek üzere,sevgiler.
Mert dedi ki…
Mersin'e dönünce mi yapılır donut? Bir de "Sık sık yaparım" demişsin! 1 hafta kaldım İstanbul'da, herhangi bir sıklık göremedim!

Neyse, eline sağlık; muhakkak güzeldir...

:)
Ayse Pamuk dedi ki…
Ayy çok beğendim bende denemek istiyorum ama gramları kaşık olarak versen daha kolay olmaz mı.Ellerine sağlık
Sofra Şenliği dedi ki…
Merhaba Banu. Ben de vaktiyle heves etmiştim Donut yapmaya. Gittim marketten kalıp bile aldım. Sonra ne olduysa bir türlü denemeye fırsatım olmadı.Tarifin yerini bulamadım falan,kaldı donutlar. Geçenlerde bu kalıplarda muffin olmaz mı diye kek hamurumun birazını döküp denedim. Kekler çıkarana kadar paramparça oldu. Dibi öyle bir yapışmış ki kazıyana kadar kalıbı çöpe atmayı tercih ettim. Senin bu tarif kalıpsız olduğu için tam bana göre. Kısa zamanda deneme fırsatım olur inşallah. Ellerine sağlık. Sevgiler
www.sofrasenligi.com
hirsiz-polis dedi ki…
Banucum mukemmel gorunuyor donutler, cokta severim, ellerine saglik...
Banu merhaba, donut çok severim, evde de yapmak istiyorum ama bu maya işi beni korkutuyor çünki mayalı hamurlarda ertesi gün bi maya kokusu oluyo. Bunda da öyle oluyo mu? Yada bu işin bi püf noktası var da ben mi bilmiyorum? Yardımcı olursan sevinirim canım. Görüşmek üzere:)
banu gökşin dedi ki…
kelebekli saniyeler,
canım tesekkur ederim.
dilek,
canım benim tesekkur ederim.
aysel, canım tesekkur ederim sevgiler..
angel,
tesekkur ederim canım.
peynirli hoşmerim,
tesekkur ederim canım sevgiler..
mert,
canım kardesim çok alemsin :) guldurdun beni tamam gel sen bi yaparım sevgiler öptum seni

ayşe,
tesekkur ederim canım
gr yazdım sevgiler..
sofra şenliği,
tesekkur ederim canım bu tarif orjinal tariftir . hamuru çok yumusak olacak mayalanınca kıvama geliyor. sevgiler..

hırsız polis,
canım benim tesekkur ederim.


lady koşan istiridye,
canım 3 gun geçti hala taze gibi. yaptıktan ve soğuduktan sonra kapaklı kaplarda sakla serin bir yerde hiç bozulmaz yumusak kalır . mayasını fazla koyma koku yapar ve çok uzun mayalamada koku yapar. sevgiler..
Doğa Çevik dedi ki…
Gozukmuyolarrr😕😕❗❗❗❗😡😡😡😡.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tel kadayıflı kek

portakallı şifon kek

yumurta akı ile yapılan limonlu kek